Ongeveer vijf jaar geleden, ongeveer vijf jaar geleden, creëerde Alan Adler, de uitvinder van de Aerobie Flying Disk, de Aeropress omdat hij een kop koffie wilde die vol en rijk was, vergelijkbaar met de resultaten van een Franse pers maar met schonere, minder zure attributen. Na een aantal experimenten en prototyping vroeg Alder om feedback over zijn creatie bij bekende koffieprofessionals voordat hij het op de markt bracht. De critici hielden van het en de populariteit van dit apparaat en nieuwe manieren om het te gebruiken blijven groeien.
Ik geef toe dat het me lang heeft gekost om op de Aeropress wagon te stappen. Toen ik het apparaat een paar jaar terug voor het eerst zag, verwierp ik het zelfs ronduit. Er was geen manier waarop ik een kop koffie voor mezelf zou gaan zetten in iets dat volledig van plastic was gemaakt. Dit had echt niets te maken met een BPA-vergiftiging angst, maar veel meer te maken met mijn vele ervaringen met goedkope drogisterij koffiezetapparaten en met plastic beklede reispullen die koffie vernietigden door het brouwsel een duidelijke en aparte plastic smaakgeur te geven. In feite was het pas in 2008, en het eerste Aeropress Wereldkampioenschap dat ik begon te denken dat er misschien iets aan deze gizmo was. Dit, plus mijn groeiende liefde affaire met enkel kopje, handmatige brouwmethoden en apparaten die me ertoe hebben gebracht om winnende brouwmethoden te testen met de Aeropress en mijn eigen speciale techniek te creëren.
Met zo veel barista’s en thuis koffie geeks voor de gek houden er zijn er tal van Aeropress brouwtechnieken beschikbaar om te bekijken op het internet, en de World Aeropress Championship website toont de winnende brouwrecepten van eerdere wedstrijden. Er zijn ook instructies die bij de brouwer komen, hoewel ik de resultaten die ik van hen heb gekregen niet leuk vond. Ik moet zeggen dat de methode die ik heb ontwikkeld, is geïnspireerd op veel van de vele methoden die op het net staan en is aangepast om aan mijn smaak te voldoen. Ik zou experimenten aanmoedigen om een brouwsel te maken dat bij u past en gemakkelijk te kopiëren is.
Mijn techniek, en die van gelijksoortige technieken, worden gezamenlijk de ondersteboven brouwmethode genoemd. Om te beginnen moet u de Aeropress demonteren door zowel de zwarte filterkap als de zuiger te verwijderen. Stel de zwarte filterhouder zo in dat u de Able Disk met de woorden naar boven in de houder kunt plaatsen. Vervolgens wilt u het zwarte rubber op de zuiger nat maken om een smering te creëren wanneer u uw laatste brouwsel uit drukt. De Aeropress had een afstudeermarkering van één tot vier en je wilt de plunjer naar net boven de vier markeringen duwen zodat je de juiste hoeveelheid water in de kamer kunt krijgen. Plaats de Aeropress daarna op een vlakke ondergrond met plunjer zijde naar beneden.
U moet nu een waterkoker van vers koel water hebben opgestart om te koken. Houd er rekening mee dat u het water wilt laten afkoelen van koken tot tussen de 200 en 203 graden Fahrenheit voor een optimale smaakafvoer.
Weeg 16,5 gram koffie af en maal iets fijner dan bij een automatische brouwer en giet hem in de Aeropress met behulp van de meegeleverde trechter. Het is belangrijk om de bodems in de kamer waterpas te stellen zodat je bij het gieten van je water