Koffiezetapparaat met bonen (Beste Getest 2020)

Je hebt ze vast wel eens zien staan: een mooi koffiezetapparaat met bonen. Dit is een koffiemachine voor de mensen die dagelijks van een top kwaliteit kopje koffie willen genieten met maximaal gemak. Ze hebben namelijk een bonenreservoir waar je verse bonen in kunt doen.

Wanneer je een knopje indrukt maalt het koffiezetapparaat de koffiebonen automatisch fijn maalt en brouwt een heerlijk kopje koffie. Wanneer alles automatisch gaat noem je dit espresso wonder ook wel een volautomatische koffiemachine.

Er zijn honderden bonen koffiezetapparaten op de markt, wij bij koffieamigo hebben de beste getest en weten waar je op moet letten om de beste koop te doen. 

koffiebonen

In dit artikel gaan we je helpen om het koffiemachine bonen-oerwoud te verkennen zodat jij de beste koop kunt doen. Hieronder vind je een tabel welke modellen het beste uit onze tests kwamen:

Top 5 beste koffiemachine met bonen 2020:

Naam

Best voor

1. Sage the Oracle Touch

De beste koffiemachine met bonen

2. Jura E8

De beste bouwkwaliteit

3. Siemens EQ9+ S700

De beste met een eigen app

4. Saeco PicoBaristo SM5473/10

Het beste instapmodel

5. De'Longhi Magnifica ECAM 22.110SB

Beste koop, oftewel de beste prijs-kwaliteit

Het grote voordeel van een bonen koffieautomaat is dat je verse bonen kunt gebruiken. Van te voren gemalen bonen verliezen snel al veel smaak; koffie + lucht = minder aromas.

Wanneer je van te voren gemalen bonen hebt is de oppervlakte van de koffie voor een lange tijd veel groter geweest, hierdoor komt het in aanraking met veel meer lucht waardoor de koffie sneller zijn lekkere smaak verliest.

Wanneer je verse bonen goed bewaard heb je dus veel meer smaak in je kopje koffie!

Met dit type koffiemachine heb je dus koffie rechtstreeks van de koffieboon en het verst mogelijke kopje koffie, er is dus geen noodzaak om de minder vers gemalen koffie variant te gebruiken. Daarom zijn dit soort machines voor echte koffieliefhebbers.

Duurdere koffiezetapparaten met bonen blink uit in zoal:

 • Betere maalschijven 
 • Een ingebouwde melkopschuimer
 • Ze maken minder lawaai
 • Instelbare maalgraad
 • Waterfilter zodat je minder het apparaat hoeft te ontkalken
 • Temperatuur
 • Onetouch koffie (koffie met één druk op de knop)
 • Bouwkwaliteit (gaan langer mee)

Nespresso/Senseo vs. Koffiezetapparaat bonen

Nespresso en Senseo cups en pads zijn gemakkelijk, maar wist je dat ze ook erg duur zijn? We hebben berekend dat een gemiddeld kopje koffie ongeveer 370% zo duur is uit een Nespresso apparaat dan uit een koffiezetapparaat bonen!

Zie jij echte barista’s een Senseo koffiepad machine gebruiken? Nee, wij ook niet.

Een koffiezetapparaat met verse bonen maakt dan ook lekkerdere koffie! 

Koffiezetapparaat bonen: alle voordelen op een simpel rijtje

Er zijn dus veel voordelen van deze machines en eigenlijk maar één nadeel. Dit nadeel is de aanschafprijs. Er zit veel werk, materiaal en technologie in deze machines om tot goede, smaakvolle resultaten te leiden.

Het zijn eigenlijk computers, koffiemachines en barista's in één en dat zie je dan weer terug in de prijs. Maar, ja, met een kleine investering heb je ook wat! Hieronder de voordelen:

 • Koffie vers van de boon
 • Enorm gemakkelijk (één druk op de knop)
 • Heerlijke koffie
 • Vaak makkelijk in onderhoud
 • Variëren in koffiebonen
 • Instelmogelijkheden zoals sterkte, maalgraad etc
 • Duurdere modellen maken zelfs cappuccino met één druk op de knop
 • Snel
 • Staan mooi in de keuken

1. Sage the Oracle Touch - Beste getest

Ben je op zoek naar het beste van het beste, dan kom je al snel bij de Sage the Oracle Touch uit. Dit is een enorm mooi en krachtig apparaat met een weelde aan koffiesoorten om uit te kiezen.

Je kiest onder andere uit espresso, americano, café crema, latte, flat white of cappuccino. Hierbij kun je voor de voorgeprogrammeerde drankjes gaan, of je kunt allerlei zaken zelf aanpassen. Je betaalt de maling, sterkte, temperatuur en melktextuur van je drankjes namelijk ook zelf (indien gewenst).

Nog een leuke bijkomstigheid? Je kunt na al deze dingen aangepast te hebben je eigen profiel opslaan in het apparaat. Dat scheelt veel tijd – wat vooral in die drukke ochtenden erg veel waard is.

Dus, op zoek naar een absoluut koffiebeest? Zoek dan niet verder!

Sage the Oracle Touch Stainless Steel schuin vooraanzicht
“De Sage the Oracle Touch overstijgt mijn verwachtingen. Als je even de tijd neemt om hem naar eigen voorkeur in te stellen, wil je nooit meer terug.“  Jasper - Nijmegen

2. Jura E8 - Beste bouwkwaliteit

Dit is een koffiezetapparaat met bonen die je wellicht wel een in een restaurant hebt zien staan.

Jura is een Zwitsers merk en staat bekend om zijn kwaliteit. ​Dit betreft niet alleen de bouw van hun apparaten, maar ook de smaak van de koffie en in dit geval de bediening van de machine.

Je krijgt dan ook toegang tot een app for iOS en Android. Hier​in vind je handleidingen, koffiedranken en manieren om ze aan te passen. Zo stel je de temperatuur, het volume en de sterkte in van jouw kopje koffie – waarna je je eigen profiel opslaat.

​Ben je een liefhebber van koffiedranken met melk? Dan zul je wel zelf een melkkannetje moeten verzorgen; dit model gebruikt namelijk een melkslang.

Deze Jura kun je dan ook oprecht een koffierolex noemen. Wil je meer weten over de dit apparaat? Lees dan hier onze review van de Jura E8

Jura E8 Productfoto
“Hiervoor had ik de Jura f8, deze heb ik 13 jaar bijna elke dag gebruikt en nu ingeruild voor de E8, wederom een geweldig apparaat. Ik hoop dat hij weer zo lang mee gaat. “  Sjors - Leeuwarden

3. Siemens EQ9 S700 - Beste met app

Wel zin in het allerbeste, maar geen trek in gepriegel met een piston? Dan zit je bij deze Siemens goed! Het is een prachtig apparaat met veel instelmogelijkheden – en het beste is dat het een volautomaat is.

Deze Siemens zet Ristretto, Espresso, Espresso Macchiato, Café Crème, Cappuccino, Latte Macchiato, Koffie verkeerd met één druk op de knop.

Je hebt daarbij een dubbel bonenreservoir wat een hoop gekibbel scheelt als jij liever een Robustaboon hebt terwijl je partner meer trek heeft in Arabica. Ook zit er een dubbele boiler in, waardoor je water en melk apart worden opgewarmd. Dat speelt weer mee in de aanpassingsmogelijkheden die je krijgt: je kiest zelf je bonen, temperatuur, melkpercentage en sterkte.

Deze dingen kun je tevens instellen vanaf je telefoon met de Home Connect app voor Android en iOS.

Siemens EQ9+ S700 Home Connect
“Niets dan lof! Met alle vooraf geprogammeerde koffiedranken en alles waarmee je deze kunt aanpassen, is iedereen thuis zijn eigen barista. Heerlijk!"  Jordie - Apeldoorn

4. Saeco PicoBaristo SM5473/10 - Beste basismodel

Met deze Saeco PicoBaristo belanden we in het middensegment, waar je een hele gunstige prijs-kwaliteitverhouding aantreft.

Je hebt dan wel geen app en zodoende geen gebruikersprofielen, maar de vraag is of je hierom moet treuren. Om je koffie te kunnen drinken, zul je toch uit je stoel moeten om eerst een kopje eronder te zetten en deze vervolgens weer mee te nemen.

Het belangrijkste is dat je via de hardware toetsen toegang krijgt tot een weelde aan koffiesoorten, van ristretto tot latte macchiato. Deze pas je vervolgens aan op basis van temperatuur, maling, en volume. Die instellingen sla je vervolgens meteen op.

Verder heb je geen gedoe met melkkannetjes en stoompijpjes: je vult simpelweg het reservoir (na deze schoongemaakt te hebben) en je bent zo weer onderweg.

Saeco PicoBaristo SM5473:10 vooraanzicht
“Compact, gebruiksvriendelijk en zet een heerlijk kopje koffie dat mooi is aan te passen aan persoonlijke smaak. Bovendien ziet hij er nog mooi uit op het aanrecht ook!“  Frans - Zeewolde

5. De'Longhi Magnifica ECAM 22.110SB - Beste koop

Onder de volautomaten staat hij bekend als de budgetkoning. Voor zo'n prijsje offer je wat dingen op; je krijgt bijvoorbeeld een kunststof behuizing en krijgt gebruikersprofielen.

Vind je al die poespas sowieso niks? Dan ben je hier bij het juiste adres. Dit model van De'Longhi doet waar het om gaat bij een koffiezetapparaat, en dat is het zetten van heerlijke koffie.

Je zet hiermee in principe alleen een espresso of lungo, maar hierop breidt je makkelijk verder met de stoompijp. Hiermee stoom je moeiteloos je eigen melk op en customise je je eigen melkdranken.

Daarnaast stel je bovenin bij het bonenreservoir zelf de maalgraad in terwijl je de sterkte met de draaiknop aan de voorkant regelt. Veel makkelijker wordt het niet!

De'Longhi Magnifica ECAM 22.110SB Zilver
“Na koffie in een horecazaak gedronken te hebben, zeggen ik tegenwoordig toch erg vaak tegen mijn man: thuis hebben we beter gehad.“  Joos - Vaals

Welke criteria nemen we mee in de test?

Kwaliteit en soorten koffie

De nummer één reden waarom je een koffiemachine met bonen koopt is natuurlijk: lekkere koffie! Wat heeft het voor zin om een koffiezetapparaat bonen te kopen wanneer er geen lekkere koffie uitkomt?

Er zijn veel dingen die de smaak van de koffie beïnvloeden zoals de temperatuur van het water, hoe de bonen worden gemaald, de druk waar het water door de bonen mee wordt geperst, of de bonen eerst nat lichtelijk nat worden gemaakt voordat het water onder hoge druk erdoor heen wordt geperst, de hoeveelheid druk, etc.

Eigenlijk doet elke koffiemachinefabrikant enorm zijn best om dit goed te krijgen en dat lukt meestal ook. Er is echter één ding dat hier ook van invloed op is en dat is dat smaken verschillen. Daarom kun je beter kiezen voor een apparaat met veel instelmogelijkheden maar hier later meer over.

Gebruiksgemak

Het is natuurlijk heel fijn wanneer je apparaat lekkere koffie zet, maar als je geen enkel benul hebt hoe het apparaat werkt, of als je 10 knoppen in moet drukken voordat er koffie uit komt, natuurlijk niet!

Daarom nemen wij gebruiksgemak streng mee in onze beoordeling. Het liefst wil je een makkelijk kleuren scherm die alle informatie duidelijk weergeeft zoals de EQ 9 van Siemens en de E8 van Jura.

Wat we ook doen bij veel tests is kijken of mijn oma van in de 80 snapt hoe ze het koffiezetapparaat moet gebruiken. Hieronder een foto: 

oma Siemens s500

Melksysteem

Het is fijn wanneer je machine lekkere espresso maakt maar de meeste mensen willen meer, namelijk cappuccino! Het melksysteem is waar de modellen veel in verschillen. Er zijn over het algemeen vier types melksystemen:

 • Stoompijpje
 • Melkslang
 • Melkreservoir
 • Niks!

Met een stoompijpje kun je tof doen tegenover je vrienden. Dit is namelijk wat barista's ook gebruiken in cafés. Je vult een RVS melkkannetje met melk en je schiet stoom door de melk heen om het op te schuimen. Dit vergt wel wat oefening.

Het nadeel hiervan is dat het veel handmatig werk is. Op de machines met een stoompijpje zie je in het menu dus ook geen cappuccino of latte macchiato staan. De machines met stoompijpje zijn daarentegen wel vaak iets goedkoper omdat deze luxe-functie er niet bij is inbegrepen.

Ga je voor een melkslang, dan heb je vaak wel het geluk dat je met één druk op de knop een cappuccino kunt maken. Het idee is dat je de melkslang in een bakje met melk doet of gewoon rechtstreeks in een pak melk; de machine doet de rest.

Een melkreservoir is eigenlijk hetzelfde als een melkslang, alleen zit hier al een bakje omheen. Op mobiel weergave zie je hieronder een foto, op je computer hiernaast. Een andere foto kun je zien hierboven waarbij mijn oma een Siemens EQ 9 uittest.

Als laatste heb je ook modellen met niks. Hier moet je een aparte melkopschuimer bij kopen. 

melkreservoir

Maalsysteem en maalgraad

Uitermate belangrijk! Wanneer je koffie zet moet je natuurlijk eerst de koffiebonen malen. We kijken onder andere naar het soort van de maalschijven, de twee meest gebruikte maalschijven zijn keramische en conische.

Beide  slijten niet snel en zorgen dat de boon niet te heet wordt tijdens het maalproces. Wanneer de bonen te heet worden tijdens het malen kunnen ze een bittere smaak afgeven. Het voordeel in gaat wel uit naar conische schrijven omdat hierbij de koffie gelijkmatiger geplet wordt.

We kijken ook of de maalgraad van de koffiebonen instelbaar is. Hoe fijner de koffie, hoe intenser de smaak. Voor echte espresso hoor je dus ook fijn gemalen bonen te gebruiken. Nu is het zo dat smaken verschillen, dus het zou mooi zijn als je de maalgraad kunt instellen. En, ja hoor, bij de meeste apparaten kun je de maalgraad zelf instellen. 

Geluid

Een koffiezetapparaat met bonen maakt twee soorten geluiden. Geluid één heeft bijna niemand last van; dat is het het geluid van de waterpomp. Geluid twee kan een hel zijn in de ochtend; namelijk het geluid van de koffiemolen. Het kost veel energie om koffiebonen fijn te malen en zonder goede isolatie geeft dit een hels lawaai. Niet zo fijn in de ochtend! Echter hebben de koffiefabrikanten dit door en doen ze hun best om het apparaat zo stil mogelijk te maken. Helaas moeten er bespaard worden wanneer je voor een goedkoper model koopt en vaak gaat dan ten koste van het geluid wat een apparaat maakt. De duurdere modellen zijn over het algemeen stiller dan de goedkopere en dit is iets wat we meenemen in onze test. 

Instelmogelijkheden

Zoals al eerder verteld is het afstellen en tweaken van jouw perfecte kopje koffie belangrijk. Smaken verschillen namelijk. Hier is het echt een kwestie van hoe meer je betaald hoe meer je handmatig kan instellen en soms zelfs kan opslaan (hier later meer over). De meest voorkomende instelmogelijkheden zijn:

 • Sterkte van de koffie
 • Hoeveelheid koffie
 • Temperatuur
 • Hoeveelheid melk (als je apparaat in volautomaat is)

Sterkte van de koffie is voor sommige een raadsel. We kregen laatst een e-mail: Hoe zorgt een koffiezetapparaat met bonen er nou voor dat mijn koffie sterker smaakt? Er zit toch maar één soort bonen in?

Het antwoord is heel simpel: de machine gebruikt meer bonen! Meer bonen betekent dat de koffie geconcentreerder wordt en dus de smaak wordt versterkt. De hoeveelheid caffeine in het kopje koffie wordt zo ook groter, waardoor je wellicht een grotere boost krijgt.

De hoeveelheid koffie is eigenlijk de hoeveelheid water die door de koffie heen wordt gepompt. Wil je de meest intense smaak? Ga dan voor een ristretto: dit is nog kleiner dan een espresso en bedraagt zo'n 15 à 20 ml. Een espresso bevat ongeveer 30 ml.

Sommige modellen kunnen nog meer hoeveelheden zoals bijvoorbeeld americano of café crema verzorgen. Get ligt aan de fabrikant hoe ze deze varianten noemen en hoeveel soorten koffie je er mee kunt zetten.

Verder kun je bij de luxere modellen de temperatuur van de drankje instellen, alsook de hoeveelheid melk. De hoeveelheid melk kan dus alleen bij modellen met een ingebouwd melksysteem en geen stoompijpje of aparte melkopschuimer.

instelmogelijkheden koffiezetapparaat bonen

Gebruikersprofielen

Al die instelmogelijkheden zijn handig maar wat als er meerdere mensen hetzelfde bonen koffiezetapparaat gebruiken? Bij de meeste modellen heb je dan een probleem: je moet dan elke keer weer opnieuw kiezen hoe sterk je je drankje wil en de temperatuur instellen, etc.

Hoewel dit niet een heel groot probleem is, is het wel een welkome luxe wanneer je kunt opslaan hoe jij je koffie wilt! Er zijn niet veel espresso machines met bonen die dit hebben maar, de nummer één en drie op onze lijst bijvoorbeeld wel.

Schoonmaken

Schoonmaken is iets wat natuurlijk niemand leuk vindt, maar nodig is het wel. Een koffiezetapparaat verdient dan ook dikke pluspunten natuurlijk als dit gemakkelijk gaat. Alle koffiezetapparaten met bonen hebben een druppelbakje en opvangbakje voor de bonen.

99% van de apparaten hebben ook een sensor die meten wanneer het druppelbakje vol is en geleegd moet worden zodat hij niet overstroomd op je aanrecht. We raden ook geen machines aan die dit niet hebben.

Je kunt bij de koffieautomaten een lade aan de onderkant van de machine uitschuiven. Deze bevat de druppelbak en het opvangbakje voor de gemalen koffiebonen (ook wel koffiepucks genoemd). Deze kun je gewoon leeggieten in de wasbak en de inhoud van het opvangbakje leeg gooien in de prullenbak.

De machines geven over het algemeen zelf aan wanneer ze grondiger moeten worden schoongemaakt. De computer telt hoeveel kopjes er gezet zijn en na een x-aantal kopjes vindt hij dat hij wel een schoonmaakbeurt kan gebruiken.

Bijna altijd gaat dit door middel van een bijgeleverd schoonmaak tablet. Hoe dit precies werkt verschilt per machine, maar de precieze stappen staan gewoon in de gebruiksaanwijzing van het apparaat. Hieronder een voorbeeld video:

Ontkalken

Kalkaanslag is de grootste vijand van je espresso machine met bonen. Kalkaanslag zorgt er namelijk voor de de pijpjes in je koffiezetapparaat verstopt raken. Daarom is het belangrijk dat je je koffiemachine regelmatig ontkalkt.

Dit klinkt moeilijker dan dat het is. Meestal heeft het koffieautomaat in ingebouwd programma en het enige wat jij hoeft te doen is de instructies te volgen die het apparaat aan je geeft. De machine houdt zelf ook bij wanneer hij ontkalkt moet worden.

Design en duurzaamheid

Is het apparaat van roest vrij staal of pastic? Je wil natuurlijk liever RVS maar dit kan de prijs best doen oplopen. Verder kijken we ook naar hoe het apparaat in elkaar zit en of het een duurzaam ontwerp is. Je wilt tenslotte geen apparaat kopen die binnen een week alweer stuk is. 

RVS espressomachine bonen

Prijs van het apparaat

Last but not least: de prijs. Er zijn modellen van 4000 euro, maar is dat echt het geld waard? Wij vinden van niet. Op een geven moment kom je uit bij een prijs waar de apparaten een stuk duurder worden maar kwaliteit maar met een klein beetje toeneemt.

Denk bijvoorbeeld aan twee bonenreservoiren voor verschillende soort bonen, WiFi, etc. Voor échte liefhebbers is dit natuurlijk erg handig, maar we kijken bij onze tests ook naar de prijs van de apparaten om de prijs-kwaliteitverhouding in de gaten te houden.

In welke gevallen geen koffiezetapparaat bonen kopen?

Ik heb een poos nagedacht en er is eigenlijk maar één ding te verzinnen: Wanneer je allergisch bent voor koffie.

Oké, grappig, maar er zijn wel een paar dingen te verzinnen. Wanneer je koffie wil zetten voor een enorm groot gezelschap tegelijk is een ouderwets filter koffiezetapparaat misschien beter. Die koffie is minder lekker, maar je hebt wel gelijk een grote pot vol!

Een andere reden kan het budget zijn; deze apparaten zijn immers vrij duur. Als je niet veel wilt besteden, kun je beter voor een simpel Nespresso apparaat gaan. Let er wel op dat Nespresso cups een stuk duurder zijn dan de bonen die je gebruikt bij een koffiezetapparaat met bonen. 

Veel gestelde vragen

☕️ Welke bonen gebuik ik voor mijn koffiezetapparaat?

Dat ligt er maar net aan wat voor soort koffie jij lekker vindt. Arabicabonen zijn over het algemeen iets zoeter en toegankelijker in smaak, terwijl Robustabonen – zoals de naam al suggereert – iets bitterder en voller in smaak zijn.

🛠 Hoe onderhoud ik mijn koffiezetapparaat met bonen?

Dit verschilt per model, maar de algemene richtlijnen zijn gelijk: idealiter gebruik je een waterfilter om kalkvorming te vertragen; je ontkalkt het water elke paar weken (dit is tevens afhankelijk van hoeveel koffie je zet); je maakt de zetgroep regelmatig schoon indien deze uitneembaar is; en je houdt de lekbak alsook de opvangbak voor de koffiepucks schoon.

🤔 Is een koffiemachine met verse bonen beter?

In principe leidt het gebruik van verse bonen wel tot een betere smaak, ja. Vooraf gemalen bonen hebben een veel groter bloot oppervlak dat door de lucht aangetast kan worden. Bonen die nog niet gemalen zijn worden zodoende een stuk minder snel "muf" dan gemalen koffie. Daarom is een koffiezetapparaat dat verse bonen gebruikt de beste optie.

❤️ Wat is een goed koffiezetapparaat met bonen?

Het allerbeste koffiezetapparaat met bonen op dit moment is de Sage the Oracle Touch, maar daar betaal je dan ook de hoofdprijs voor. Voor een fractie van de prijs heb je daarentegen de De'Longhi Magnifica ECAM 22.110. Je hebt hierbij toegang tot minder opties, maar alle basisfuncties zijn afgedekt en worden uitermate goed uitgevoerd.

Conclusie Koffiezetapparaat bonen test


We hopen dat we je op weg hebben geholpen het het koffiezetapparaat bonen oerwoud. We hebben de beste getest en met de lijst hierboven weet je zeker dat je goed zit! We houden dit artikel ook maandelijks up-to-date. Zo'n koffiemachine met bonen toch niet voor jou? Bekijk dan onze beste koffiemachine koopgids! Bedankt voor het lezen en laat gerust een reactie achter.

​ 

Het is leuk als je een reactie achterlaat:

10 Reacties
Franka says juni 24, 2018

Bedankt voor het super duidelijke artikel, ik heb zojuist een siemens besteld kan niet wachten!

Reply
  Thomas says juni 24, 2018

  Top apparaat, hoop dat je er veel plezier van gaat hebben!

  Reply
Peter says juni 24, 2018

Laatst mijn nespresso omgeruild voor een jura met dank en deze tips. Erg blij mee hij staat bij ons op kantoor.

Reply
  Thomas says juni 24, 2018

  Mooizo! Veel plezier er mee Peter 🙂

  Reply
Gerard F says juli 15, 2018

Ik ben van plan een apparaat cadeau te doen voor mijn dochter die op zichzelf gaat wonen. Ik wil niet teveel geld uitgeven maximaal 350 euro. Welke raad jij me aan? Alvast bedankt. gr Gerard

Reply
  Thomas says juli 15, 2018

  Hi Gerard, wat leuk dat je een koffiezetapparaat cadeau gaat geven aan je dochter! De Philips HD8824 is een goede optie. Deze is ook beste prijs kwaliteit volgens de Consumentenbond.

  Reply
Janette Eyck-Wijn says januari 27, 2019

Heel erg bedankt voor deze duidelijke informatie. Ik heb vooral genoten van de humor, maar vooral van de heldere uitleg en praktische toepasbaarheid.

Reply
  Thomas says maart 1, 2019

  Bedankt Janette! 🙂

  Reply
Marcus Kjngma says juli 21, 2019

Toevallig gisteren de Siemens EQ 9 S300 gekocht. Wat een gaaf apparaat. Het zal nog flink uitproberen worden om het juiste koffieprofiel te vinden maar zelfs dat is een feest. Ik was het gehannes met apart melk bereiden zat en wilde een machine die met 1 druk op de knop alles doet. Uiteraard verwend door al die prachtige professionele machines in restaurants, bars en Ikea. Het is even een investering maar je hebt er elke dag plezier van en dat is veel meer waard.

Reply
  Thomas says augustus 3, 2019

  Hi Marcus. Goed om te horen, veel plezier!

  Reply
Add Your Reply