Het Beste Nespresso Apparaat Kopen in 2020

Espresso van Nestlé. Dat is waar Nespresso voor staat. Het principe is eigenlijk heel simpel. Je stopt een cup, gevuld met verse koffie, in een Nespresso machine en laat die zijn magie doen.

Boven in de cup worden een aantal gaatjes geprikt waar heet water met 19 bar onder hoge druk in wordt gespoten. Via een zeefje aan de onderkant komt de koffie er geperst en wel uit.

Voila, een heerlijke bak koffie. Als je een beetje nadenkt zie je natuurlijk al snel overeenkomsten met onze Hollandse Senseo. Maar als je denkt dat Nestlé het systeem heeft gejat, heb je het mis. Het bestaat al sinds 1989, ver voordat de Senseo werd ontwikkelt.

Heb je al besloten dat je een Nespresso machine kopen gaat? Bekijk dan de tabel hieronder.

Nespresso koffie

Top Nespresso apparaten kopen en vergelijken:

NaamKopgrootteWarmtijdGrootte (B*H*D)MelkPrijsklasse
Inissia
Espresso & Lungo
25 sec.19cm*32cm*34cmGeen
Essenza
Espresso & Lungo
25 sec.9cm*21cm*33cmGeen
Prodigio
Ristretto, Espresso & Lungo
25 sec.12cm*40cm*22cmGeen€€
Expert & Milk Ristretto, Espresso & Lungo & Americano
25sec.39cm*29cm*22cmAeroccino€€€
KitchenaidRistretto, Espresso & Lungo
25sec.21cm*33cm*33cm
Geen€€€€
Pixie Espresso & Lungo
25sec.11cm*24cm*33cmGeen
U PureRistretto, Espresso & Lungo
25sec.12cm*25cm*37cmGeen
CiTizEspresso & Lungo
25sec.22cm*28cm*37cm
Geen€€
CiTiz & MilkEspresso & Lungo
25sec.22cm*28cm*37cmAeroccino€€
Lattissima TouchEspresso & Lungo
25sec.17cm*26cm*32cm
Geïntegreerd€€€
Lattissima OneRistretto, Espresso & Lungo
35sec.15cm*26cm*32cm
Geïntegreerd€€€

Nespresso Machine Patenten van Nestlé

Uiteraard is Nestlé zo slim geweest om het apparaat zo volledig mogelijk te patenteren. In totaal zijn er maar liefst 70 patenten op van toepassing. Op die manier bepaalt Nestlé heel nauwkeurig wie er Nespresso machines mogen maken. De gelukkigen zijn op dit moment Jura, De’Longhi, Siemens, Magimix, Miele en Krups.

In hun licenties staat overigens wel precies beschreven waaraan een Nespresso machine dient te voldoen. Dat zorgt ervoor dat er niet bijster veel variatie is tussen de ene Nespresso koffiezetapparaat en de andere. De machine mag namelijk maar op één bepaalde manier koffie maken van de cups. Bovendien is zelfs de behuizing vaak voorgeschreven, waardoor je haast identieke Nespresso apparaten kunt kopen gemaakt door verschillende fabrikanten.

Bij de cups zelf is trouwens wel meer concurrentie tegenwoordig. Dat komt omdat de patenten die daar op zaten in 2012 zijn vervallen. Hierdoor heb je inmiddels ook de keuze uit een enorm aantal verschillende smaken koffie van verschillende fabrikanten. 

nespresso koffie

Er is veel koop keuze in het Nespresso koffiemachine land

Ondanks de vele overeenkomsten tussen de machines is er toch het nodige te kiezen. Iedere fabrikant wil zich namelijk toch onderscheiden van de rest en doet dit onder meer via de prijs, het gebruiksgemak of het design. Daardoor is een Krups Nespresso apparaat toch weer heel anders dan een Magimix Nespresso apparaat. Om je te helpen bij het kopen van de beste Nespresso machine hebben wij de elf meest verkochte machines eens goed onder de loep genomen. 

1. Magimix Nespresso Inissia M105 - Beste koop prijs/kwaliteit

Met de Magimix Nespresseo Inissia M105 zet je zonder meer een uitstekende bak Nespresso.

Het compacte design doet het ongetwijfeld prima in iedere moderne keuken en over de kwaliteit van de koffie hoeven we het niet te hebben.

Maar waar dan wel over? De Inissia van Magimix lijkt namelijk sprekend op de Inissia van bijvoorbeeld Krups.

Dit komt doordat ze eigenlijk hetzelfde Nespresso koffiezetapparaat zijn met een andere merknaam. 


Nespresso Apparaat Inissia

Beperkt

Als je de mogelijkheden van de Inissia afzet tegenover de concurrentie, dan zijn de mogelijkheden redelijk beperkt. Iets wat overigens niets afdoet aan de kwaliteit van de koffie. De machine werkt heel simpel. Je stopt een cup op de standaard positie achterin het apparaat en drukt op één van de twee knoppen.


Je kunt kiezen uit een Espresso of een Lungo. Na het zetten van de koffie verdwijnt de cup in het speciaal bijgeleverde cupopvangbakje. Daar passen er ongeveer tien in. Het grote voordeel van de Inissia is de kleine omvang. Hij is slechts 23 centimeter hoog en 32 centimeter breed. Hierdoor kun je hem vrijwel altijd wel kwijt op een leeg plekje op het aanrecht. Daar tegenover staat wel dat de inhoud van het waterreservoir met 0,7 liter vrij beperkt is. Na een paar kopjes Nespresso moet je die weer bijvullen. 

Lage prijs maar wel lekkere koffie

Nespresso inissia zijkant

Dan de behuizing. Die is gemaakt van kunststof. Op zich ok, maar daarmee scoort hij niet de prijs voor meest degelijke en duurzame machine. Gelukkig zie je dat wel terug in de prijs. Die ligt ergens tussen de zeventig en tachtig euro. Voor een simpele espressomachine lijkt dat heel duur, maar voor een Nespressomachine is dat goedkoop. Sommige modellen kosten namelijk makkelijk 200 euro of meer.

Denk je nu, help! Zoveel ga ik nooit betalen voor een simpele koffiemachine, kijk dan snel verder bij andere espressomachines. Ben je benieuwd naar het echte werk? Lees dan snel verder!


Conclusie

En om een conclusie te geven over de Inissia: dat is een prima basis Nespresso machine die doet wat hij moet doen. Lekkere koffie zetten tegen een redelijke prijs. Niet voor niets het best verkochte model in Nederland.

2. Nespresso Krups Essenza Mini XN1108

De naam ‘Essenza’ zegt eigenlijk het belangrijkste over deze variant op de Nespressomachine. Het klinkt mooi veritaliaanst, maar betekent gewoon essentieel.

De Essenza ziet eruit als een uit de hand gelopen weddenschap van ontwerpers die hebben geprobeerd om een zo minimalistisch mogelijke koffiemachine te ontwerpen.

Het resultaat is een mini-machine van 8,5 centimeter breed, 33 centimeter lang en net 20 centimeter hoog.

Het grootste slachtoffer van dit ontwerp is het waterreservoir. Die is met 0,6 liter net ietsje groter dan een pet fles cola. Je mag blij zijn als je er drie koppen koffie mee kunt zetten. 

Nespresso Essenza

Klein maar fijn

Natuurlijk heeft de Essenza ook zo zijn voordelen. Het is de ideale oplossing voor iedere kantoorslaaf die de eigen koffie op het werk niet te drinken vindt. Het moet wel heel gek lopen wil je niet een vrij hoekje op je bureau hebben waar je de Essenza stiekem op kunt bergen.

Ook voor mensen met kleine appartementen en minuscule keukens is de Essenza een revelatie. Daar komt bij dat hij ondanks het kleine formaat een prima kop Nespresso zet. De functionaliteit is exact hetzelfde als die van de grotere machines. 

Essenza koffiezetapparaat zijkant

Goedkoop

Zo zet de Essenza in 25 seconden een bak koffie en heeft hij bovendien een opvangbakje voor de lege cups. Daarnaast is hij ook nog eens heel energiezuinig. Na drie minuten gaat hij automatisch in de spaarstand en na negen minuten slaat de machine automatisch af.

Ook qua prijs doet de Essenza zijn naam eer aan. Afhankelijk van de aanbieder kost hij tussen de 70 en 80 euro. Goedkopere Nespressomachines zijn er eigenlijk niet te vinden. Klik hieronder voor een actuele prijs. 

3. Nespresso Krups Prodigio XN410T

Volgens kenners staat ons huis binnenkort vol met apparaten die met ons communiceren. Misschien krijgen ze gelijk, in ieder geval als het over je koffiezetapparaat gaat.

 Voor een kleine 150 euro kun je de eigenaar worden van de Nespresso Prodigio, waarmee je via een app op je telefoon een kop koffie kunt zetten. Je moet er ongetwijfeld een beetje een nerd voor zijn.

'S ochtends wakker worden, half slaapdronken naar je telefoon grijpen en direct op de knop drukken voor een kop Nespresso. Kom je dan vijf minuten later aangekleed en wel beneden, dan staat die al warm en dampend op je te wachten.

Natuurlijk moet je daarbij niet vergeten om er wel een glas onder te zetten. Dat doet de machine dan weer niet uit zichzelf. 

Nespresso Prodigio

Niet de beste keus

Dat is natuurlijk heel leuk en aardig, maar de vraag is wel hoeveel toegevoegde waarde dit nou heeft. De koffie wordt er niet beter van en als je de rest van de machine bekijkt heeft die ook niet heel veel extra te bieden. Het enige wat fijn is, is dat je kunt kiezen uit drie opties: espresso, lungo of ristretto.

De behuizing is echter van simpel kunststof, het waterreservoir is met 0,8 liter ook niet bijzonder groot en heel chique ziet de Prodigio er ook niet uit. Of het moet dan de automatische melding zijn die je op je telefoon ontvangt als de machine gereinigd moet worden. Alles bij elkaar is de Prodigio heel interessant, maar biedt hij naar onze mening weinig toegevoegde waarde toe, afgezet tegen de prijs. 

4. Nespresso Krups Expert & Milk XN6018

Als je als ontwerper jouw koffiemachine de naam "Expert" durft te geven, dan moet je toch wel echt iets te bieden hebben. We gingen deze machine daarom eens met de nodige extra aandacht bekijken.

Maar… hoe lang en goed we ook keken, er is geen andere conclusie mogelijk dat de Expert waarschijnlijk de beste Nespressomachine is die je kunt kopen. De Expert, die je overigens ook van Magimix kunt kopen, biedt letterlijk alles wat je maar kunt verlangen van een goede koffiemachine: heerlijke koffie, een prima ingebouwde melkopschuimer en zelfs een aantal baristaopties.

Deze machine doet iedere koffiefanaat watertanden en dat is niet voor niets. 

Expert & Milk

Opties van dit Nespresso apparaat

Als eerste is het design heel goed gekozen. Die is strak, modern en praktisch. Bovenin zit het platform waar de cup kunt plaatsen, met aan de rechterkant het waterreservoir van ruim een liter, met daarvoor weer het melkreservoir.

Aan de voorkant vind je links de kraan waar zowel de koffie als melk uitkomt, met daarnaast een draaischijf voor de verschillende opties.

Je kunt kiezen uit espresso, lungo, ristretto of Americano. Daar weer naast zit een knop met meldingen. Bijvoorbeeld als de machine gereinigd moet worden. 

Baristaproof

Wat de Expert echt tot een expert maakt zijn de mogelijkheden om zelf te bepalen om meer, of juist minder water toe te voegen aan de koffie. Dit is uniek voor Nespresso, want normaal gesproken heb je juist weinig tot geen invloed op de smaak van de koffie.

Bij de Expert heb je dat dus wel. Om het af te maken kun je de machine ook nog eens bedienen met je telefoon. Met een druk op de app staat je favoriete kop koffie al klaar als je `s ochtends de trap afloopt. Met een prijs van tussen de 220 en 250 euro is deze koffiemachine zelfs erg voordelig. Klik hieronder voor een actuele prijs. 

5. Nespresso Kitchenaid - strak design maar wel prijzig om te kopen

Kitchenaid is de nieuwste fabrikant die zich heeft gestort op het ontwikkelen van een Nespressomachine. Zoals bij het merk gebruikelijk is hebben ze daarbij niet op een euro min of minder gelet.

Het resultaat is een zeer mooi ogende machine met een forse prijs: tussen de 320 en 350 euro.

Kies je voor een Kitchenaid met melkopschuimer? Reken er dan nog rustig 50 euro bij. Dat je er een mooie machine voor krijgt is dus duidelijk, maar rechtvaardigt dat de prijs?

Genoeg keuze

Afgezet tegen de meer klassieke Nespressomachines biedt die Kitchenaid een aantal unieke extra`s. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit zes verschillende inhoudsmaten voor je koffie: 25,40,60,90,110 en 130 milliliter.

Daarvoor heb je uiteraard kopjes in verschillende groottes nodig. Om ervoor te zorgen dat de koffie niet als een waterval naar beneden stort bij een kleine espresso, is er een opzetstukje waarmee je de kopjes lager of hoger kunt plaatsen. Desondanks is de Kitchenaid niet helemaal spatvrij. 

Nespresso Kitchenaid koffiemachine
Kitchenaid Nespresso rood

Plus- en minpunten

Afgezet tegen de meer klassieke Nespressomachines biedt die Kitchenaid een aantal unieke extra's. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit zes verschillende inhoudsmaten voor je koffie: 25,40,60,90,110 en 130 milliliter. Dit kan bij de meeste apparaten niet

Daarvoor heb je uiteraard kopjes in verschillende groottes nodig. Om ervoor te zorgen dat de koffie niet als een waterval naar beneden stort bij een kleine espresso, is er een opzetstukje waarmee je de kopjes lager of hoger kunt plaatsen. Desondanks is de Kitchenaid niet helemaal spatvrij. 

Conclusie

Alles bij elkaar is de Kitchenaid zonder meer de Nespressomachine met het mooiste design. Wel is het jammer dat de machine verder redelijk beperkt is, vooral vanwege de strenge patenteisen van Nestlé.

Je koopt nu vooral een dure en degelijke machine die eigenlijk hetzelfde doet als veel goedkopere machines. Ook de smaak van de koffie is bij deze machine niet beter dan de andere machines. Afgezet tegen de prijs is het dan ook de vraag of de Kitchenaid de beste keus is. Hij staat ieder geval wel super mooi in je keuken!

6. Nespresso Pixie

Klein, krachtig en degelijk. Zo kun je de Nespresso Pixie het beste in een paar woorden benoemen. Met een beetje goede wil kun je hem ook nog goedkoop noemen. Met een prijs van tussen de 100 en 125 euro is deze Nespressomaler misschien wel de machine die de beste prijs/kwaliteitsverhouding biedt van alle Nespresso`s. 

Goede behuizing

Hoe komt dat? Ten eerste kunnen Nespresso machines zich eigenlijk niet onderscheiden van elkaar op de kwaliteit van de koffie. Dat zit namelijk volledig dichtgemetseld door de eisen die Nestlé stelt. Nespresso bereid je maar op één manier. Cup erin, hendel overhalen en op het knopje drukken.

Het gaat hem dus vooral om de extra's. Het eerste waarin de Pixie zich duidelijk onderscheid is de behuizing. Die is van aluminium, wat zowel een licht als degelijk materiaal is. In ieder geval beter dan het standaard plastic dat je bij veel andere Nespresso's ziet. 

Nespresso Pixie
Zijkant nespresso apparaat pixie

Klein maar fijn

Ook heel leuk is de optie om zelf de hoeveelheid koffie aan te passen. Je kunt standaard kiezen tussen espresso en café Lungo, maar als dat je niet bevalt kun je het handmatig veranderen. Een ander voordeel is het kleine formaat. De machine is maar 11 centimeter breed en 32 centimeter hoog.

Handig als je een kleine keuken hebt. Wel is het reservoir met 0,8 liter vrij beperkt. Een ander nadeel is het lawaai van de Nespresso. Dat duurt gelukkig maar 25 seconden en dan heb je een heerlijke bak koffie. Ook innovatief is het rode waarschuwingslicht in het reservoir als het water bijna op is. 

Conclusie

Ben je op zoek naar een degelijke Nespressomachine die net iets meer kan dan gemiddeld, dan is de Pixie zeker een ideale machine. Bovendien zit hij qua prijs vrijwel aan de onderkant. Iets wat je zeker niet kunt zeggen van de kwaliteit van het apparaat. Geïnteresseerd? Klik op de onderstaande knoppen voor de actuele prijs.

7. Nespresso U Pure

Wie wil dat nou niet? Een koffiemachine die onthoud welke koffie jij het lekkerst vindt. De Nespresso U Pure doet in ieder geval een goede poging. Je kunt standaard kiezen uit drie standen: espresso, ristretto en lungo.

Blijk je vervolgens een echte lungoliefhebber te zijn, dan zal de machine na verloop van tijd standaard een lungo voor je zetten, tenzij je anders aangeeft. 

Waar is de hendel?

De vraag is in hoeverre de machine zich hiermee onderscheidt. Het antwoord is: niet zo heel erg. Kijk je goed naar de U, dan is het toch vooral een relatief goedkope Nespressomachine die doet wat hij moet doen: koffie zetten.

Net zoals alle andere machines kun je ook bij dit Nespressowonder zeker zijn van een prima kop koffie. Wel ontbreekt bij dit model de befaamde hendel om de cup vast te zetten. Dat is niet nodig. Gewoon het klepje dichtschuiven is voldoende. Daarbij heb je wel het gevoel dat dit systeem iets kwetsbaarder is dan een grote hendel. 

U Pure Nespresso apparaat
U Pure zijkant

De prijs van dit Nespresso automaat

De prijs van de U is tussen de 100 en 125 euro. Dat is relatief weinig voor een Nespressomachine. Bij een dergelijk goedkoop apparaat kijken we dan ook direct naar de kwaliteit van de behuizing. En inderdaad: kunststof. Op zich niet slecht, maar zeker niet de degelijkste optie. Gelukkig wordt dit gecompenseerd door de nodige technische luxe. De U is onder meer uitgerust met een anti-druppelsysteem, waardoor je niet nog tien seconden hoeft te wachten, tot het ding eindelijk klaar is.

Wel goed, niet het beste Nespresso Apparaat om te kopen

Met een hoogte van 25 centimeter is de U niet bepaald een machine om U tegen te zeggen. Wel past hij daardoor in vrijwel iedere keuken. Het waterreservoir is met 0,8 liter vrij beperkt en ook bij de U kun je maar één kop koffie tegelijk zetten. Alles bij elkaar is de U een prima machine, maar afgezet tegen bijvoorbeeld de Pixie (die net zo duur is), zeker niet de beste.

8. Nespresso CitiZ 

Je kunt niet ontkennen dat je enigszins onder de indruk raakt bij de eerste aanblik van de CitiZ.

Het is duidelijk dat de ontwerper een spontane vlaag van inspiratie had bij ontwerpen van deze mooie machine.

Kijk je verder naar deze Nespresso dan vraag je jezelf wel af hoe hoog de rekening was van deze befaamde ontwerper, want behalve een mooi uiterlijk heeft de CitiZ eigenlijk niet zoveel bijzonders te bieden.

Zeker niet afgezet tegen de prijs.

Nespresso CiTiz

Behuizing

Overigens wil dat niet zeggen dat de CitiZ geen goede koffie zet. Dat doet hij namelijk wel, maar `helaas` is dat niet echt onderscheidend. Alle Nespressomachines zetten namelijk op exact dezelfde wijze goede koffie. Wat enigszins bedrieglijk is, is de behuizing van de CitiZ die ziet er namelijk super degelijk en solide uit, terwijl hij eigenlijk gewoon van kunststof is. Dat wil niet zeggen dat je machine dan na een jaar stuk is, maar opvallend is het wel. 

Iets groter dan gemiddeld

Nespresso CiTiz

Met de CitiZ haal je een opvallende koffiemachine in huis, al is het alleen maar vanwege de afmetingen.

 Met een hoogte van 27,8 centimeter is die een stuk hoger dan gemiddeld. Dit heeft ook een positief effect op de inhoud van het waterreservoir.

Die is met 1 liter prima in orde. Als het goed om de technische opties is de CitiZ op zijn best redelijk te noemen. Je kunt kiezen uit twee standen, waarbij je de hoeveelheid water eventueel aan kunt passen. 

Aan de dure kant

Afgezet tegen de prijs van 130 tot 150 euro is de CitiZ daarmee niet heel onderscheidend van goedkopere Nespressomachines zoals de Essenza, de Pixie of de U. Het extra geld betaal je dus vooral voor het gelikte uiterlijk en een iets groter waterreservoir. Het is aan jou zelf om te bepalen of je het dat waard vindt. 

9. Nespresso CitiZ & Milk M195

Een Nespresso CitiZ plus een Aeroccino is… de Nespresso CitiZ & Milk. Er zit dus inhoudelijk weinig verschil tussen de CitiZ zonder, of met melkopschuimer. Bijzonder genoeg is er toch een groot verschil als je het apparaat gaat beoordelen.

 Want wat blijkt… de CitiZ zonder melkopschuimer is relatief duur en komt kwaliteit tekort. Maar de CitiZ met melkopschuimer is met zo'n 190 euro relatief gunstig geprijsd en kan eigenlijk alles wat je wilt. Lees snel verder om er achter te komen hoe dit kan. 

CitiZ & Milk is toch anders

Het punt is vooral dat je de normale CitiZ sneller gaat vergelijken met goedkopere Nespresso automaten die ook een prima koffie kunnen zetten en soms zelfs nog van een betere kwaliteit zijn ook. De melkvariant zet je echter af tegenover andere soortgelijke machines. En dan valt ineens op dat de CitiZ vrijwel de goedkoopste optie is als je een Nespressomachine zoekt met een melkopschuimer erbij. De vraag is alleen, of het dan ook de beste Nespresso automaat is.

CitiZ & Milk Nespresso Machine

Doet wat hij moet doen

CitiZ & Milk

Dat is hij niet, zeker niet afgezet tegen de Nespresso Expert and Milk. Die is weliswaar net iets duurder, maar eigenlijk onmogelijk te verslaan qua opties. Ben je echter van het budget dan zal de CitiZ zeker ook voldoen.

Je kunt namelijk zelf de hoeveelheid water instellen, waardoor je in principe alle soorten koffie met melk kunt bereiden die je wilt: zowel een espresso met melk, een cappuccino of een Latte Macchiato horen allemaal tot de mogelijkheden. Standaard staat de machine ingesteld op een espresso of een lungo.

Een ander voordeel is dat de CitiZ iets groter is dan gemiddeld, een strak opvallend design heeft en ook een iets groter waterreservoir van een liter heeft. Alles bij elkaar is de CitiZ met melk een prima keuze, al kan hij niet op tegen de Expert of de Lattissima Touch.

10. Nespresso De'Longhi Lattissima Touch EN550.S

Als je de verschillende Nespresso machines tegenover elkaar zet, dan zie je regelmatig dat de fabrikanten hebben geworsteld om ondanks de patenteisen van Nestlé, toch een opvallende, complete en innovatieve koffiemachine te maken.

Het is slechts weinigen gelukt, maar De’Longhi is er daar één van. De Lattissima Touch beschikt over een aantal fantastische opties en tilt het brouwen van je Nespresso naar een hoger niveau. 

Unieke opties

Het geheim van de Lattissima zit hem niet zozeer in de Nespressomachine zelf, maar in de melkopschuimer. En de daarbij horende opties. De Lattissima biedt je namelijk een ongehoord aantal opties om koffie te maken.

Nespresso Lattissima Touch

Bovenop de machine staan zes knoppen voor alle soorten koffie die je maar kunt verzinnen: espresso met of zonder melk, ristretto, lungo, latte macchiato. Het kan allemaal niet op. En net als je denkt dat het niet gekker kan, komt De’Longhi met een fantastische surprise aanzetten: de optie om zelf de textuur van het melkschuim aan te passen. Na wat uitproberen kwamen ze zelfs met een compleet nieuwe koffie op de markt: de Creamy Latte. 

Zeer gebruiksvriendelijk

Lattissima Touch Nespresso

Ook qua gebruiksvriendelijkheid scoort de Lattissima optimale scores. Alle onderdelen van de melkopschuimer kunnen gewoon in de vaatwasser. Heb je melk over, gooi het dan niet weg.

Pak gewoon de container met melk uit het apparaat en bewaar hem in de koelkast. Daarnaast hebben de ontwerpers geprobeerd om het sterke punt van Nespresso, het compacte design, zo goed mogelijk aan te houden. Met een breedte van 17,8 centimeter en een hoogte van 25,8 centimeter is de Lattissima zeker niet aanrechtvullend.

Ben je op zoek naar een hele goede Nespressomachine? Dan is de Lattissima zeker een hele goede keuze. Ook qua prijs is hij met 200 tot 250 euro bovendien concurrerend met andere Nespresso en melkmachines. Voor een actuele prijs klik je hieronder.

11. Nespresso De'Longhi Lattissima One EN500.W

Bij het bestuderen van de Nespresso Lattissima One krijg je al snel het idee dat iemand bij de marketingafdeling van De’Longhi flink heeft liggen slapen.

Hoe krijg je het anders in je hoofd om de One, die vrijwel identiek is aan de Touch, voor vrijwel exact dezelfde prijs te verkopen. Terwijl de Touch misschien wel de beste Nespressomachine is, stelt de One direct teleur, al is het alleen maar vanwege de vergelijking met de Touch. 

Een rare keus

Het is alsof iemand je voor de keuze stelt. Ik heb hier een zak snoep van 100 gram. Hij kost je een euro. Ik heb hier ook een zak snoep van 300 gram, die kost je 1,10 euro.

Rara, welke koop is de beste? Bij de Touch en de One geldt hetzelfde. Toegegeven de Touch is iets duurder dan de One. 200-250 euro tegenover 190-210 euro. Maar als je kijkt wat je allemaal extra kunt met de Touch, dan ben je dus gek als je een One koopt. 


One is uiteindelijk duurder

Nespresso Lattissima One

De One is namelijk hetzelfde, maar dan zonder melkopschuimer. Waar de Touch zes knoppen heeft en een superieure instelbare melkopschuimer, heeft de One drie knoppen: espresso, lungo, of koffie met melk.

De One is namelijk wel helemaal geschikt om er een melkopschuimer aan toe te voegen, maar die moet je dan wel én zelf erbij kopen, én je kunt er dus veel minder mee. Daarmee ben je aan een One met melkopschuimer, meer kwijt dan aan de Touch. Concluderend moet je deze review maar snel vergeten. Lees liever die van de Touch nog een keer. 

Nespresso apparaat

Conclusie 

De beste Nespresso machine zonder melkopschuimer is de Pixie. Dat heeft vooral te maken door de zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding van het apparaat. De aluminium behuizing, die zowel licht stevig is, gegarandeerd dat je met deze Nespresso machine waarschijnlijk vele jaren vooruit kan. Bovendien betaal je daar ook nog eens een schappelijke prijs voor van tussen de 100 en 125 euro. Gecombineerd met het originele design en de kleine afmetingen is dit de ideale Nespresso voor een kleine keuken, of een hoekje van je bureau.

Het beste Nespresso apparaat met melk, en ook die van beste Nespresso machine overall gaat naar de Lattissima. Al is het met een hele kleine voorsprong op de Expert. De reden waarom de Lattisma toch wint is vanwege de unieke melkopschuimer die je handmatig kunt instellen. Iets wat je bij de Expert niet kunt. Ook qua schoonmaken en gebruiksopties scoort de Lattisima net iets beter. Qua prijs zijn ze beiden redelijk gelijkwaardig aan elkaar.

Tot slot zijn er nog een paar extra prijzen om weg te geven. Zoals die van meest stijlvolle Nespresso machine voor de Nespresso Kitchenaid en die van goedkoopste apparaat voor zowel de Innisia als de Essenza. In het geval van Nespresso is goedkoop overigens zeker geen belemmering. Het unieke van Nespesso is namelijk dat de koffie bij ieder apparaat hetzelfde is, onafhankelijk van de prijs. En alleen dat is al bijzonder genoeg. Heb besloten dat je een Nespresso machine kopen gaat? We horen graag welke je van plan bent aan te schaffen in de reacties! 

​ 

Het is leuk als je een reactie achterlaat:

13 Reacties
Roel Linde says augustus 6, 2018

Deze zaterdag een nieuwe Espresso machine gekocht. De Magimix had zoveel kuren, dat ik er steeds meer van baalde dit apparaat te hebben. Nu een Krups gekocht. Lijkt voor nu een leuk en goed apparaat.

Bij deze machine was een actie. Kocht je er ook een pakket cups bij van 50 stuks, dan kreeg je er een set glazen en kopjes bij. Dit heb ik gedaan. De bezorging werd gedaan door DHL. De dag erop kreeg ik een bericht dat mijn pakket onderweg was en tussen 9 en 15.00 uur zou worden bezorgd. De chauffeur van DHL zag ik onze straat inrijden en weer wegrijden. Gelijk kreeg ik een berichtje dat het adres onbekend was en mijn pakket terug ging naar de verzender. Nog snel een telefoontje gepleegd naar DHL maar ik moest het maar met Nespresso gaan regelen.

Bij Nespresso zou alles recht word3n gezet. Opnieuw zou DHL mij pakket gaan brengen. Nu met instructie dat het een nieuwe straat was, hoe te rijden en dat de bezorging in de avonduren moest zij , omdat ik overdag werk. Kortom na een drie kwartier bellen zou alles goed komen.

Vandaag vond ik een briefje in mij bus. De bestelling was ( overdag dus) bij mij buren afgegeven. Nu blijken het twee pakketten te zijn….met….twee nota’s. Bij Nespresso navraag gedaan hoe dit zit. Oh het eerste pakket is ook nog eens gestuurd. En daarnaast ook nog een nieuwe bestelling. Ik moest maar een postkantoor zoeken en één pakket retour sturen. Echt een hele foute start. De volgende cupjes gaan dan ook geen bestelling meer worden bij Nespresso.

Reply
  Thomas says september 23, 2018

  Hi Roel, bedankt voor je reactie. Vervelend dat DHL een fout heeft gemaakt!

  Reply
  Rıck says oktober 22, 2018

  Ik drink al jaren nespresso. Ben er zeer tevreden over.

  Reply
Rick says oktober 22, 2018

Wat een prachtige informatieve site. Heb bijna 10 jaar gedaan met mijn oude nespresso apparaat. Die gaat nu kuren vertonen. Zie met de info op de site door de bomen het bos!

Reply
  Thomas says november 16, 2018

  Hi Rick, bedankt voor je leuke reactie!

  Reply
Maud says november 14, 2018

Wat een info, super👍. Ik heb mijn keuze gemaakt, bedankt.

Reply
  Thomas says november 16, 2018

  Hi Maud! Bedankt voor je reactie en geniet ervan!

  Reply
Ron says juni 14, 2019

Toffe info die ook nog eens eerlijk overkomt! Bedankt!

Reply
  Thomas says juni 25, 2019

  Bedankt Ron, daar doen we het voor 🙂

  Reply
Lara says augustus 3, 2019

Top dit! Heeft onze keuze voor de Lattissima bevestigd. Dankjewel 🙂

Reply
  Thomas says augustus 11, 2019

  Hi Lara, veel plezier met je nieuwe koffiezetapparaat!

  Reply
Frits says augustus 21, 2019

Goede en fijne vergelijking. Precies wat ik zocht. Top!
Hartelijk dank.

Reply
  Thomas says september 3, 2019

  Bedankt voor je reactie Frits!

  Reply
Add Your Reply