Volautomatische koffiemachine kopen? Lees dit eerst!

  • mei 24, 2018

Je ziet al snel de bomen het bos niet meer en het volautomatische koffiemachine oerwoud. Er zijn 354 machines op de markt in allerlei soorten een maten en je hebt geen idee waar je moet beginnen.

Wil je een gemakkelijke alles-in-één koffiefabriek? Dan is een volautomatische espressomachine kopen wellicht een goed idee! Het zou vervelend zijn als je de verkeerde machine koopt, geen miskoop doen? Lees dan vooral even verder.

De volautomatische koffiemachine stijgt in populariteit, dit komt vooral door de snelheid, het gemak en de smaak consistentie van de koffiemachines.

Koffiemachine

Wist je dat..?

Koffiemachines met bonen zijn wellicht duurder maar het prijs per kopje is ongeveer 3 keer zo goedkoop dan bij Nespresso cups!

De Snelheid

Het is belangrijk dat je niet lang op je koffie hoeft te wachten ’s ochtends. Volautomaten zijn snel en gemakkelijk. Je hoeft niet lang te wachten zoals bijvoorbeeld filterkoffie voordat jij aan je kopje koffie kan beginnen. Het kopje koffie is al vaak binnen minder dan een minuut voor je geregeld. Normaal gesproken duurt het water koken alleen al zolang! 

Het Gemak

Het is net alsof je een persoonlijke barista in huis hebt staan. De machine doet alles voor je. Hij weegt de juiste hoeveelheid bonen, maalt de bonen, drukt de gemalen koffiebonen aan, bereid de koffie en deponeert de gemalen bonen netjes in een bakje. Stel je voor als je dit allemaal zelf moet doen ’s ochtends wanneer je te laat bent voor werk! De duurdere volautomatische espressomachines hebben ook een automatisch melkopschuim systeem, zo kan jij bijvoorbeeld met één druk op de knop geweldige Cappuccino zetten of zelfs Latte Machiatto. 

Smaakconsistentie

Één van de reden dat mensen tegenwoordig overal machines voor gebruiken is omdat ze consistent zijn, heb je een autofabriek? Dan wil je altijd zoveel mogelijk dezelfde auto. Nu heb jij geen autofabriek maar wellicht wel een koffiefabriek nodig thuis. volautomatische koffiemachines zetten vrijwel altijd op dezelfde manier koffie, waardoor de smaak van je koffie consistent (en hopelijk lekker) is. De duurdere machines hebben het leuk voor je gemaakt. Zo kan je bij deze machines veel zelf instellen en opslaan. wellicht vind je bijvoorbeeld het super lekker vindt om koffie super sterk te drinken. Deze machines kunnen ook vaak meerdere instellingen opslaan, wel zo handig want smaken verschillen!

Nu is de vraag: Wat is de beste volautomatische koffiemachine? Dit hebben we voor je uitgezocht. Mensen en budgetten verschillen, daarom hebben wij ons best gedaan om uit te zoeken welke de beste koop zijn voor verschillende doelen.

Er zijn bijvoorbeeld mensen die gewoon de beste volautomatische espressomachine willen kopen met alle nieuwste technologie en de beste koffie, maar er zijn ook mensen die oké/goede koffie willen voor de beste prijs. Of maakt het jou allemaal niet zoveel uit en wil je gewoon een machine die je makkelijk kan schoonmaken en onderhouden. Of ben je opzoek naar een espressomachine die de hele dag door koffie moet zetten op bijvoorbeeld kantoor/kantine of restaurant? Dan wil een koffiemachine die bekent staat om zijn lange levensduur. We hebben het allemaal voor je uitgezocht en samengevat in een tabel hieronder.

Beste Koop Volautomatische Koffiemachine

Koffiemachine naam

Best voor

Siemens EQ 9

Beste volautomatische koffiemachine

Jura E8

Gaat lang mee, beste bouwkwaliteit

Saeco Incanto HD8917/01 

Makkelijkst in schoonmaak

Jura Impressa C65

Bouwkwaliteit, broertje van E8 (goedkoper)

Philips 3000 Serie HD8824/01

Beste prijs/kwaliteit (goedkoop)

Siemens EQ 9 - Beste volautomatische koffiemachine

Dit apparaat is geschikt voor je als je iemand bent het beste gaat? Bij deze Siemens hoef je je geen zorgen te maken om een miskoop! Het is een waanzinnige volautomatische koffiemachine met veel instellingen. Gelukkig hebben ze ook nog eens nagedacht over gebruiksvriendelijkheid. Je zou denken dat het al snel onoverzichtelijk wordt, maar dat is bij dit espressowonder niet het geval. 

Het espressowonder kan Espresso, Ristretto,, Café Crème,Espresso Macchiato, Cappuccino, Latte Macchiato, Koffie verkeerd met simpele druk op de knop voor je maken. 

Maar smaakt de koffie ook lekker? Dit moet je wel verwachten van zo’n apparaat, wij hebben hem getest en vonden de koffie zeer lekker. Smaken verschillen dus bij de Siemens kan je alles instellen. Één nadeel is de prijs, verder beneden praten we over goedkopere machines. Wil je meer informatie over de Siemens EQ 9? Lees hier onze volledige review.

Siemens TI905201RW EQ 9 review
“Leuke barista modus! Ik kan alles zelf instellen voor mijn perfecte kop koffie. Gister viel visite op hoe weinig lawaai deze machine maakt, mij was het nog niet opgevallen omdat dit mijn eerste “echte” koffiemachine is. Zeker een aanrader. “  Francine - Helmond

Jura E8 - Staat bekent om levensduur

De volautomaten van Jura heb je misschien wel eens in een restaurant zien staan. De machines zijn gebouwd met precisie door het Zwitserse merk, en hier staan ze bekend om.

De Jura machines produceren tevens ook geweldige koffie. De E8 heeft alle toeters en bellen zoals een speciaal P.E.P. systeem wat het water door de gemalen koffiebonen doet pulseren. Echter betaal je voor kwaliteit geld.. 

Wil je de Zwitserse koffierolex kwaliteit voor minder geld, scroll dan naar beneden voor de Jura C65. Dit is de goedkopere versie van de E8 maar mist bijvoorbeeld het volautomatische melkopschuimsysteem. Lees hier onze review als je alles wil weten over de Jura E8.

Jura E8 Productfoto
“Voorheen had ik de Jura F8, ik heb deze ongeveer 13 jaar gebruikt en nu weten in te ruilen voor de E8. Top koffie!“  Gerard - Breda

Saeco Incanto HD8917/01
Makkelijkst te onderhouden en schoonmaken

Als je naar de Saeco Incanto kijkt dan denk je direct aan Italië. Hij ziet er strak en modern uit. Hij maakt lekkere koffie met één druk op de knop. Ook deze Saeco heeft een speciale barista modus waarbij je veel zelf kan instellen. Maar waar deze koffiemachine echt in uitblinkt is het gemak om hem te onderhouden!

Hij heeft een speciaal waterfilter die het kalk wegfiltert uit het water. Door dit filter hoef je de volautomatische espressomachine pas na 5000 kopjes te ontkalken!

Dit is ongeveer 7 jaar wanneer je elke dag 2 kopjes koffie drinkt! Geen zorgen dus.

Hij is ook makkelijk schoon te maken, alles schuift simpel uit en is afspoelbaar. Klik hier om meer te weten te komen over de Saeco Incanto HD8917/01. 

Saeco Incanto HD8917 01 review
“Ik vind de roestvrijstale accenten die dit apparaat gebruikt erg mooi. Ook ben ik erg blij dat je lekkere cappuccino kan zetten zonder zelf het melk op te schuimen. Barista modus is voor mij niet persee nodig maar wel handig als je iets nieuws wil proberen. Voor de prijs raad ik deze machine zeker aan.“  Isabella - Den Helder

Jura Impressa C65 - Simpeler en goedkoper dan de E8

Als je opzoek bent naar de Jura koffierolex kwaliteit maar je wil geen fortuin betalen, dan is de C65 wellicht wat voor jou.

Het enige nadeel is dat de Jura geen volautomatisch melksysteem heeft. Je moet een knopje indrukken om het melksysteem op te warmen en dan het glas verplaatsen naar de melkschuimer en de melkopschuim kraan opendraaien tot je genoeg melk hebt. Dit zien sommige mensen als een nadeel maar dit kan ook een voordeel zijn! Aangezien je zo latté art kan maken.

Interesse in deze koffiemachine? Hier kom je alles te weten over de mooie Jura Impressa C65! 

Jura C65 platina zijkant
“Ik had nooit gedacht dat koffiesmaak zoveel kan verschillen tussen espressomachines! Ik had voorheen een koffiepad apparaat, maar dit is echt een wereld van verschil! Lekkere koffie en de melk is ook echt goed warm!“  Marit - Hoorn

Philips 3000 Serie HD8824/01
Beste instapmodel (goedkoopst)

De consumentenbond heeft deze koffiemachine uitgroepen tot de beste koop in mei 2018. Dit betekend niet dat je de beste volautomatische koffiemachine koopt, maar wel het meeste waar krijgt voor je geld. 


Dit apparaat gaat zeker niet zo lang mee als de Jura modellen, maar al met al is het een best goed apparaat.

Wanneer je de Philips aanschaft hoef je je geen zorgen te maken om een slechte aankoop.

Wil je liever betere koffie, meer instelmogelijkheden en minder geluid. Ga dan voor de modellen hierboven. Alles weten over de Philips 3000 serie HD8824/01? Lees hier onze review over dit model.


Philips 3000 serie HD8824 01 review
“Prettige prijs voor een mooi apparaat van het Nederlandse merk. Doet wat hij moet doen en ik vind de koffie lekker!“  Frank - Heerenveen

Conclusie 

We hopen je geholpen te hebben in je koffiezetapparaat avontuur. We weten zelf dat het erg lastig kan zijn om het juiste volautomatische koffiemachine te kopen. En hebben daarom ons best gedaan. Heb je vragen, of heb je zelf een volautomatische espressomachine gekocht met dank aan dit artikel? Laat dan zeker een reactie achter!

​ 

Leave a Comment: