Senseo Apparaat Kopen in 2020

 • juni 2, 2019

Wist je dat één koffiepad wel 50 koffiebonen bevat? Nee dit wist ik eerst ook niet totdat ik onderzoek ging doen naar alle Senseo modellen..

Een Senseo apparaat kun je miljoenen huishoudens vinden overal op de wereld, en wist je dat ze ontwikkelt zijn door het Nederlandse merk Philips?

Koffieamigo heeft dus onderzoek gedaan naar alle beschikbare koffiepadmachines, en de beste duidelijk op een rijtje voor je gezet.

Er zijn een aantal vragen die je je moet stellen voordat je een Senseo gaat kopen, je kunt het beste beginnen of je wel of geen melkschuim in je koffie wil.

Ja ik wil melk(schuim) in mijn koffie!

melkschuim koffie

Niets gaat boven de smaak van een lekkere Cappuccino of een Latte Macchiato. Een simpele Senseo kan dit helaas niet voor je brouwen, wanneer je bijvoorbeeld een Cappuccino wil heb je twee opties:

1. Je kunt een Senseo kopen met geïntegreerde melk systeem.

Dit is de luxe optie, en je bent dus ook meer geld kwijt. Het komt wel met groot voordeel je kunt namelijk met één druk op de knop een melkdrankje maken.

Zo hoef jij ’s ochtends niet met een melkopschuimer bezig te zijn die je ook weer moet schoonmaken.

Voor een geïntegreerd melksysteem heb je eigenlijk maar één optie met Senseo dat is de Latte Duo, deze staat om deze reden ook nr1. op ons lijstje. 

Check hier de prijzen van de Latte Duo:

senseo latte duo

2. Je kunt een Senseo aanschaffen met aparte melkopschuimer.

Senseo heeft ook een eigen melkopschuimer ontwikkelt, speciaal voor bij Senseo machines. Dit is de Senseo CA6500. Deze kun je apart kopen, maar wij raden aan om een Senseo met melkopschuimer te kopen, soms krijg je dan een klein beetje combi-korting. 

Nee, ik hoef geen melkschuim in mijn koffie

Wanneer jij een persoon bent die zijn koffie liever zwart drinkt wordt het een heel stuk makkelijker, maar er zijn toch nog enorm veel keuzes. Wil je bijvoorbeeld een Senseo apparaat die zich kan transformeren in een filter koffiezetapparaat? Dan is bijvoorbeeld de Senseo Switch helemaal voor jou.

Ga je liever voor de beste koffie ervaring? Dan raden we de Viva café aan. Ben je op een budget? Ga dan voor de Senseo Original. Hieronder zijn ze te vinden in een handige vergelijkingstabel:

Beste Senseo Apparaten Vergelijken

Model

Info

1. Senseo Latte Duo

Enige apparaat dat helemaal automatisch Cappuccino voor je zet.

2. ​Senseo Switch

filter koffiezetapparaat en padmachine in één. 

3. Senseo Quadrante

Groot waterreservoir en mooi design

4. Senseo Viva Café

Haalt het meeste uit je koffiepad door Pre-Brewing technologie.

5. Senseo Original

Goedkoopste Senseo model. Doet wat hij moet doen.

1. Beste Senseo machine: Senseo Latte Duo

Een Senseo die met één druk op de knop twee melkdrankjes tegelijk kan zetten. Wat wil een mens nog meer?

Omdat de Latte Duo is uitgerust met een automatisch melksysteem en een mooi design is hij aan de dure kant voor een Senseo machine, maar hij is nog steeds aan de betaalbaar als je hem vergelijkt met Espresso machines. 

Automatisch melkdrankjes

Het Senseo wonder heeft 6 vooringestelde recepten waar je uit kunt kiezen. Hij doet dit helemaal automatisch voor je, wat jij moet doen is het stalen melkslangetje in een pak of kom melk te steken.

 Je moet wel goed zorgen dat je het melksysteem goed schoonhoudt. 


Senseo Latte duo machine
melkbakje

Touchscreen

Leuk al die melkdrankjes die je kunt maken maar is hij ook makkelijk te bedienen? Hier scoort de Latte Duo ook prima.

Hij heeft namelijk een mooi touchscreen aan de bovenkant wat hem gemakkelijk laat te bedienen.

touchscreen
Latte art duo review

Instelmogelijkheden

Bij de meeste Senseo modellen gooi je er een koffiepad in, druk je op een knop en klaar. Bij de Latte Duo heb je iets meer de mogelijkheid om de smaak van je drankje aan te passen. Je kunt namelijk kiezen tussen twee koffiesterktes.

 De volume van de koffie en het melk is ook aanpasbaar. Het is jammer dat er geen aparte knop is om het volume in te stellen, je moet namelijk de ontkalk knop en koffiesterkte knop tegelijk ingedrukt houden wanneer je dit wil instellen. 

Ontkalken

Alle koffiezetapparaten moet je zo nu en dan ontkalken, dit doe je om de levensduur van je apparaat te vergroten. De Latte Duo is slim en geeft zelf aan wanneer hij vindt dat hij een ontkalkingsbeurt nodig heeft.

Hij beschikt trouwens ook over een speciaal programma dat het ontkalken makkelijk voor je maakt en binnen een uurtje klaar is. Verder heeft het waterreservoir een capaciteit van 1 liter wat meer dan genoeg is.


Conclusie

Ben jij opzoek naar de beste Senseo machine en hou je van Cappuccino, Latte Macchiato? Dan is dit apparaat zeker de beste koop, hij maakt deze drankjes namelijk automatisch zonder dat jij met een melkopschuimer hoeft te kloten. Ja hij is iets duurder dan de andere apparaten, maar daarvoor krijg je ook wat. 

Voordelen

 • Ingebouwd melksysteem
 • Instelbare koffiesterkte
 • Hoogte verstelbaar
 • Twee Kopjes tegelijk

Nadelen

 • Het melksysteem moet je goed schoonhouden
“Mooi in onze nieuwe keuken en hij maakt ook nog eens heerlijke Cappuccino, melk systeem schoonmaken is wel een beetje gedoe af en toe.“  Jan - Haarlem

2. Philips Senseo Switch HD7892

De Senseo Switch is een filter koffiezetapparaat en een koffiepad apparaat in één. Zo heb je het beste van beide werelden en om die reden is de Switch ook zo razend populair.

Hoe werkt dit precies en waarom? Dit gaan we je we nu uitleggen.

senseo switch

Tot wel zeven kopjes tegelijk

Het apparaat is natuurlijk niet groot genoeg om er zeven kopjes onder te kunnen zetten, maar wat je wel kunt doen is het koffiepadsysteem omwisselen voor een koffiefilterhouder.

Hiermee kun je ouderwetse filterkoffie zetten. Dit is een enorm voordeel als je bijvoorbeeld visite hebt of voor op werk.

Het filter systeem werkt tevens prima. Geen zin om zeven kopjes in je eentje op te drinken? Dan kun je dus gewoon Senseo koffiepads in het apparaat doen. Slim!

Philips senseo switch
Thermoskan en senseo

Bijgeleverde thermoskan

Bij de Senseo Switch wordt een thermoskan geleverd, dit is superieur aan een glazen kan. De koffie blijft namelijk veel langer warm. Bij een glazen kan moet de koffie vaak opgewarmd blijven waardoor er meestal een bittere smaak ontstaat. Bij een thermoskan is dit niet het geval, mooi meegenomen! 

Conclusie

Maak je vaak koffie voor 1 á 2 personen maar komen er soms ook wel eens meer mensen op bezoek? Bijvoorbeeld op een verjaardag of gewoon visite? Dan is dit apparaat voor jou vanwege het handige “Switch” systeem. Het is een filter koffiezetapparaat en Senseo in één! 

Voordelen

 • Ook een filterkoffie kunnen zetten
 • Thermoskan

Nadelen

 • Is niet super stil
“Het switchen gaat erg gemakkelijk en is zeker een leuke toevoeging. Goede koop geweest.“  Paula - Assen

3. Philips Senseo Quadrante HD7865/60

Veel mensen kopen liever geen standaard Senseo meer vanwege het begin-jaren 2000 design. Gelukkig staat Philips ook niet stil en hebben ze daarom de Quandrante uitgevonden. Dit is het gemak van Senseo in een nieuw jasje met ander brouwproces. 

Rechthoekig design

Het eerste wat je opvalt aan het apparaat is het moderne design. De machine is rechthoeking en daarom enorm makkelijk ergens neer te zetten in je keuken of kast.

Ik denk echter dat je hem niet weg wil zetten in een kast omdat hij er goed uit ziet, echt een upgrade met de standaard Senseo.

senseo quandrante

Hoogte verstelbare lekbak

Een kopje of een glas wat niet onder een koffieautomaat pas is het ergste wat een koffieliefhebber kan overkomen. Gelukkig heeft de Senseo Quadrante daarom een in hoogte verstelbare lekbak, hierdoor passen de meeste glazen en kopjes er gemakkelijk onder zonder gedoe. Dit is ook handig als je een grotere kop eronder wil zetten voor bijvoorbeeld een dubbele kop koffie, of van plan bent veel melk toe te voegen aan je koffie. 

lekbak

Koffieboost technologie

Koffieboosttechnologie? Betekend dit dat ik een nog betere boost krijg van mijn kopje koffie? Helaas niet, hiervoor zou je meer koffie moeten drinken, maar niet téveel want dat is natuurlijk niet gezond.

 Wat Philips met koffieboosttechnologie bedoelt is een vernieuwd brouwmechanisme, door 45 verschillende uitlekpunten wordt het water beter verspreid over de hele koffiepad.

Hierdoor krijg je zelfs uit de gemalen bonen die aan de randjes zitten de maximale aroma’s, dit proef je weer in je kopje als je hem vergelijkt met de standaard Senseo.

koffiepad apparaat

Automatische uitschakeling en groot waterreservoir

Met 1,2 liter heeft dit apparaat het allergrootste waterreservoir van de Senseo machines die we bekeken hebben. Dit bespaard jou uiteindelijk tijd aangezien je minder vaak naar de kraan hoeft te lopen om hem weer bij te vullen dan de andere apparaten. Aan het milieu heeft Philips ook gedacht met de automatische uitschakeling functie. Het apparaat zet zichzelf uit na ongeveer 30 minuten.

Conclusie

Hou je van Senseo maar vind je de apparaten spuug lelijk? Je bent niet de enige, daarom heeft Philips de Quadrante uitgevonden. Dit is de Original in een nieuw rechthoekig jasje die ook nog eens lekkerdere koffie maakt doormiddel van de koffieboosttechnologie. Verder kun je er allerlei kopjes en glazen onder kwijt want hij is namelijk in hoogte verstelbaar en heeft hij een groot waterreservoir. 

Voordelen

 • 1,2 liter waterreservoir
 • In hoogte verstelbaar
 • Maakt niet veel geluid

Nadelen

 • Geeft niet aan wanneer hij ontkalkt moet worden
“Mooi compact apparaat, ik ben er blij mee. Jammer dat hij niet met die vierkante glazen komt als op de foto.“  Laura - Leiden

4. Senseo Viva Café HD6563

​De Senseo Viva café lijkt op de standaard Senseo Original die je vast wel eens gezien hebt. De Viva Café is één stapje hoger dan de original, hij heeft namelijk een moderner ontwerp en aantal extra functies waardoor de smaak van je koffie wordt verbeterd.

Pre-Brewing functie

Deze machine pronkt met een zogenaamde “Pre-Brewing Functie”. Dit is waarschijnlijk gejat uit luxe espresso machines en het is eigenlijk heel simpel.

Hij maakt de koffiepad eerst goed overal nat met 45 waterinjectiepunten, en daarna laat hij het water er pas doorheen stromen. Zo zorg je ervoor dat de koffiearoma’s uit de hele koffiepad worden geëxtraheerd en jij het maximale uit je koffiepad krijgt. 

viva cafe senseo

Sterkte schakelaar

Verder heeft het apparaat ook een sterkte schakelaar waar je kunt kiezen tussen twee koffiesterktes. Dit is tevens er makkelijk te bedienen omdat alle knoppen goed verlicht zijn.

Zo kun je tijdens de donkere Nederlandse winter gemakkelijk zien waar je op drukt.

sterkte schakelaar

Koffieuitloop is verstelbaar

Een andere mooie functie is dat de koffieuitloop in hoogte verstelbaar is. Dit is waar veel mensen bij de Original over klaagde. Heb je hoge kopjes, of drink je koffie liever uit een glas dan is dit een must. 

Ontkalking senseo apparaat

Iedereen weet dat je zo nu en dan je koffiezetapparaat moet ontkalken, dit is super belangrijk voor de levensduur van je machine. De Viva Café heeft een ontkalkingsknop die licht gaat geven wanneer hij vindt dat hij wel een ontkalking kan gebruiken. 

Waterreservoir

Het waterreservoir is ook niet op bezuinigd, je kunt er totaal ongeveer zes kopjes koffie mee zetten. Hij heeft een totale inhoud van 900ml.

Verder schakelt het apparaat zich zelf automatisch na een half uur uit, goed voor de energie rekening! 

viva cafe

Conclusie

Dit apparaat is voor de mensen die een Senseo apparaat gaan kopen maar ook de beste smaak uit elke pad willen kunnen halen. Verder kun je ook nog eens kiezen tussen een sterke en een milde kop koffie. Hij laat je ook nog eens weten wanneer hij ontkalkt moet worden en het waterreservoir is ook groter dan de Original. 

Voordelen

 • Pre-Brewing voor betere koffiesmaak
 • Schakelaar voor sterkere koffie
 • De uitloop is in hoogte verstelbaar
 • Laat je weten wanneer hij ontkalkt moet worden

Nadelen

 • Ijzeren plaatje kan gaan trillen tijdens gebruik
“Ik dacht eerst dat het een marketing truc was, maar hij maakt zeker wel andere koffie dan de original. Ik weet alleen niet of ik het echt lekkerder vindt.“  Mark - Breda

5. Senseo Original

Er is een kleine kans dat je dit apparaat niet ergens langs hebt zien komen, je vindt hem sinds 2001 overal en niet zonder slechte reden.

Dit apparaat is nog steeds razend populair vanwege de uitstekende prijs/kwaliteit en gemak. Je gooit er een koffiepad in drukt op een knop en je hebt razend snel een kop koffie. 

Upgrade van de oudere Original

Dit apparaat is niet de echte Original maar een upgrade. Bij de ouder versie kwam het water maar uit vijf gaatjes waardoor niet het hele koffiepad werd benut, bij dit model komt het water uit 45 gaatjes wat er dus voor zorgt dat jij meer koffie uit je koffiepad krijgt. 

Senseo Original

Bediening

De bediening is zoals je gewend bent, super simpel. Wat dit model uniek maakt ten opzichte van de oude versie is de knop om de afgifte te stoppen. Hiermee kun je het apparaat stoppen wanneer jij dat wil. Per ongelijk een te klein kopje er onder het Senseo apparaat gedaan en heb je geen zin in een gloeiend heette koffiewaterval? Druk simpel op de nieuwe knop! 

bediening

Waterreservoir en Automatische uitschakeling

Veiligheid en milieu hebben ze bij Philips ook aan gedacht. Het apparaat zet zich namelijk na 30 minuten automatisch uit. Het waterreservoir heeft een totale inhoud van ongeveer 700ml water wat niet super veel is maar zeker genoeg voor ongeveer 5 koppen koffie. 

Conclusie

Wanneer je van plan bent om een goedkope Senseo te kopen, is dit de perfecte keus. Hij heeft geen groot waterreservoir, ingebouwd melksysteem, sterkteschakelaar en andere toeters en bellen wat de andere modellen wel hebben, maar hierdoor bespaar je wel veel qua prijs. Wil je wel de sterkte kunnen instellen van de koffie of een apparaat die automatisch Cappuccino voor je maakt, kies dan voor de modellen hierboven. 

Voordelen

 • Goedkoop
 • Vernieuwde zettechnologie
 • Stopknop

Nadelen

 • Geen pre-brewing
 • Geen sterkteknop
“Doet wat hij moet doen, ik heb er inmiddels al een aantal van versleten.“  Bas - Gouda

Conclusie Senseo apparaat 


Dus.. Wie weet staat er straks een Philips Senseo bij jou in de keuken. We hopen dat je wat hebt gehad aan onze koop tips en reviews. Om het nog even kort samen te vatten: Wil je het beste Senseo apparaat met melk? Ga dan voor de Latte Duo. Deze zet automatisch Cappuccino voor je zo dat je niet hoeft te frutsen met met een melkopschuimer. Hoef geen melk in je koffie of vind je het leuk om met een melkopschuimer te spelen? Ga dan voor één van de andere modellen. Ze zijn allemaal prima hoeveel de Viva Café koffiepad machine het meeste uit je koffiepad haalt. 

​ 

Het is leuk als je een reactie achterlaat: