Dolce Gusto Apparaat Kopen, hier moet je op letten!

  • juli 7, 2019

Kan je niet functioneren zonder je ochtenddosis koffie? Je bent niet alleen. Net als de rest van ons die 's morgens niet helder kan zien, is het laatste wat je nodig hebt een gecompliceerde koffiezetter. Sommige van deze dingen zijn zo complex dat je naar een videogids moet kijken - en zelfs dan is de consistentie altijd een gok.

Dolce Gusto apparaten zijn een uitkomst. Ze bieden niet alleen de snelste route naar je favoriete kopje koffie, maar ze kunnen het ook doen zonder dat je er een puinhoop van maakt. Bovendien neemt het Dolce Gusto systeem het gokwerk uit het brouwproces weg en geven ze je elke keer weer dezelfde constante kwaliteit.

dolce gusto apparaat kopen

Natuurlijk, koffiekenners noemen Dolce Gusto lovers die bedriegers van de koffie etiquette en gaan liever voor een espresso machine, maar het gemak van een capsule wordt daardoor niet weerlegd wanneer je weinig tijd hebt en geen barista skills.

Je doet gewoon een capsule in het Dolce Gusto apparaat, drukt op een knop en geniet in enkele seconden van de perfecte kop - geen gedoe.

In dit artikel gaan we je helpen bij de zoektocht van het beste Dolce Gusto apparaat. Hieronder hebben we onze favoriete modellen makkelijk weergegeven. Geen fan maar hou je wel van capsules? Lees dan ook ons Nespresso Apparaat kopen artikel, hier vind je alle machines op de markt en meer. 


Beste Prijs Kwaliteit Dolce Gusto machine - Genio 2

Naast een kopje koffie maken, kan deze Dolce Gusto machine ook eenvoudig het volume van de koffie aanpassen. Zo is het maken van koffie met een Genio 2 zeer eenvoudig. De noodzaak om bij de machine te blijven tijdens het maken van koffie behoort nu tot het verleden. Ook kan de koffie niet langer te zacht of te sterk worden. Toch moet hij ook op smaak worden ingesteld, want als je je koffie bijvoorbeeld liever een slapper drinkt dan dat je de machine iets hoger zet.

genio 2 dolce gusto machine

De machine heeft een watertank van 1 liter en dit is voldoende om een aantal kopjes op een rij te zetten zonder dat je de tank telkens opnieuw hoeft bij te vullen. Aan de onderkant van de machine zit een stalen lekbak, zodat je werkomgeving altijd netjes achterblijft. Als je ook een fan bent van koude dranken, dan heb je geluk, want de Genio 2 maakt ook een heerlijk kopje ijskoffie of ijsthee op die warme, langzame zomerdagen.

genio 2 zijkant

De Genio 2 is verkrijgbaar in zwart, rood en zilver.


Beste Luxe Dolce Gusto koffiezetapparaat - Movenza

De Movenza is één van de nieuwere Dolce Gusto apparaten die je tegenwoordig kunt kopen. Het apparaat valt meteen op door zijn bijzondere, moderne look. Het ontwerp is volgens de makers geïnspireerd door een koffieboon. De Movenza is verkrijgbaar in twee kleuren: platina zilver en geborsteld zwart metaal.

movenza dolce gusto koffiezetapparaat

Handig aan het unieke ontwerp is dat je de Movenza kunt opvouwen om ruimte te besparen. Als je je nieuwe Dolce Gusto wilt laten zien, kun je er ook voor kiezen om de machine uitgevouwen in de keuken te zetten. Om de machine te openen, drukt op de knop en het brouwgedeelte verschijnt automatisch in één vloeiende beweging.

movenza ingeklapt

De machine is uitgerust met een watertank van 1 liter die achterin de machine verborgen zit. Om de koffie te zetten, plaatst in het kopje een kopje koffie en beweeg uw vinger over de groene gemarkeerde lijnen om de hoeveelheid in te stellen die overeenkomt met de op het kopje aangegeven hoeveelheid. Zodra de koffie is bereid, stopt de koffie automatisch met water geven en na vijf minuten schakelt het apparaat automatisch volledig uit.

Of je nu een lekkere warme koffie of een lekkere koude ijsthee wilt, met de rode en blauwe toetsen kun je eenvoudig de gewenste koffie zetten. Dankzij het multitemperatuursysteem is het apparaat binnen dertig seconden klaar voor gebruik, of het nu voor een warme of koude drank is.


Beste Goedkope Dolce Gusto apparaat - Mini Me

Deze Mini me is door zijn kleine vorm een apparaat dat gemakkelijk in elke keuken past. Met een watertank die groter is dan het oudere Piccolo apparaat en met het besturingssysteem en automatische stop is het een prima, praktische machine. De prijs is uiterst betaalbaar en niet veel duurder dan de goedkoopste optie, die op zijn beurt geen automatische stop heeft. Al met al een troef in elke keuken.

mini me dolce gusto

Hij is vrij compact, draagt het waterreservoir aan de achterkant en heeft een bolvormig ontwerp aan de bovenkant waar de kopjes in worden geplaatst, met een hendel erachter voor warme of koude dranken.

Wat deze Mini mij extra heeft in vergelijking met de oudere Piccolo, is dat het een controlesysteem heeft om de hoeveelheid koffie aan te passen aan het koffiebekertje dat je gebruikt. Dus of je nu van een ristretto of een latte macchiato geniet, alles wat je hoeft te doen voor de juiste verhouding is de schuifregelaar in de juiste positie te zetten die overeenkomt met wat er op het kopje staat. Na de bereiding schakelt de machine na vijf minuten automatisch weer uit.

mini me zijkant

Het waterreservoir heeft een inhoud van 800 milliliter en dit is, afhankelijk van welke koffie je drinkt, groot genoeg om vier kopjes te maken zonder dat je ze hoeft bij te vullen. Het reservoir is ook eenvoudig te verwijderen en zo snel en eenvoudig bij te vullen. Het apparaat is verkrijgbaar in twee kleuren, namelijk zwart/antraciet en wit/grijs. Met zijn 2,5 kilo is het apparaat niet zwaar en kan je het dus makkelijk ergens anders neerzetten.


dolce gusto koffie

Conclusie Dolce Gusto

Dit was het dan, hopelijk ben je kan met onze tips een goed Dolce Gusto apparaat kopen. Vind je capsules niks en heb je liever verse koffiebonen? Lees dan ook ons koffiezetapparaat bonen artikel, dit zijn koffiezetapparaten die ook bonen voor je malen, handig! Heb je vragen? Laat dan gerust een reactie achter. Bedankt voor het lezen!

Het is leuk als je een reactie achterlaat: