Aeropress kopen? Lees deze review eerst!

 • november 6, 2017

De Aeropress

AeropressOngeveer vijf jaar geleden, ongeveer vijf jaar geleden, creëerde Alan Adler, de uitvinder van de Aerobie Flying Disk, de Aeropress omdat hij een kop koffie wilde die vol en rijk was, vergelijkbaar met de resultaten van een Franse pers maar met schonere, minder zure attributen. Na een aantal experimenten en prototyping vroeg Alder om feedback over zijn creatie bij bekende koffieprofessionals voordat hij het op de markt bracht. De critici hielden van het en de populariteit van dit apparaat en nieuwe manieren om het te gebruiken blijven groeien.

Ik geef toe dat het me lang heeft gekost om op de Aeropress wagon te stappen. Toen ik het apparaat een paar jaar terug voor het eerst zag, verwierp ik het zelfs ronduit. Er was geen manier waarop ik een kop koffie voor mezelf zou gaan zetten in iets dat volledig van plastic was gemaakt. Dit had echt niets te maken met een BPA-vergiftiging angst, maar veel meer te maken met mijn vele ervaringen met goedkope drogisterij koffiezetapparaten en met plastic beklede reispullen die koffie vernietigden door het brouwsel een duidelijke en aparte plastic smaakgeur te geven. In feite was het pas in 2008, en het eerste Aeropress Wereldkampioenschap dat ik begon te denken dat er misschien iets aan deze gizmo was. Dit, plus mijn groeiende liefde affaire met enkel kopje, handmatige brouwmethoden en apparaten die me ertoe hebben gebracht om winnende brouwmethoden te testen met de Aeropress en mijn eigen speciale techniek te creëren.

Brouwtechniek

Met zo veel barista’s en thuis koffie geeks voor de gek houden er zijn er tal van Aeropress brouwtechnieken beschikbaar om te bekijken op het internet, en de World Aeropress Championship website toont de winnende brouwrecepten van eerdere wedstrijden. Er zijn ook instructies die bij de brouwer komen, hoewel ik de resultaten die ik van hen heb gekregen niet leuk vond. Ik moet zeggen dat de methode die ik heb ontwikkeld, is geïnspireerd op veel van de vele methoden die op het net staan en is aangepast om aan mijn smaak te voldoen. Ik zou experimenten aanmoedigen om een brouwsel te maken dat bij u past en gemakkelijk te kopiëren is.

Om te beginnen hebt u dit nodig:

 • Verse gebrande koffie, bij voorkeur uit een lokale brander. Ik heb gebruik gemaakt van voorgemalen, kruidenierswinkel koffie in de Aeropress, terwijl ik bij familie verblijft met een aantal mooie geweldige resultaten in vergelijking met de traditionele druppelbrouwer. Het beste resultaat is altijd met vers gebrande koffie.
 • Een instelbare braammolen.
 • Een digitale keukenweegschaal om tijdens het brouwen zowel de koffie als het water af te wegen.
 • Een elektrische waterkoker of kookketel om het water te verwarmen.
 • Een thermometer om de temperatuur van het water te meten. Een goede brouwtemperatuur is belangrijk om te voorkomen dat u smaken in uw kopje achterlaat. 200-203 graden Fahrenheit is optimaal.
 • De Able Disk. Dit is een herbruikbaar metaalfilter gemaakt door hetzelfde bedrijf dat de Coava Kone heeft gecreëerd. De Aeropress wordt geleverd met papieren filters en ze werken zeer goed, maar ik heb de voorkeur voor de kleine hoeveelheid fijne koffiedeeltjes die de schijf doorlaat. Het creëert een zijdezacht mondgevoel dat ik bijzonder aantrekkelijk vind.
 • Papierfilters filteren het sediment uit, dus als u liever een schonere kop koffie met meer zuurgraad gebruikt dan wilt u ze gebruiken in plaats van de schijf.
 • Een timer die minuten en seconden leest. Timing is een cruciaal onderdeel van deze brouwmethode en kan een enorm verschil maken in de uiteindelijke bekerkwaliteit.
  Een standaard koffiemok.
 • De Aeropress is een apparaat uit drie delen dat dicht op een spuit lijkt. Er zijn twee cilinders, waarvan er één goed in elkaar past. Beide zijn aan één kant voorzien van flenzen. De kleinste van de twee is de plunjer en heeft een rubberen stuk aan het niet-opgewerkte uiteinde dat een waterdichte afdichting creëert wanneer het in de brouwkamer (de grootste van de twee cilinders) wordt geplaatst.
 • Het derde stuk is een zwarte geperforeerde filterhouder die ongeveer een halve inch diep is. Een filter wordt in de brouwkamer geplaatst en met een snelle draai aan de brouwkamer bevestigd.

Mijn techniek, en die van gelijksoortige technieken, worden gezamenlijk de ondersteboven brouwmethode genoemd. Om te beginnen moet u de Aeropress demonteren door zowel de zwarte filterkap als de zuiger te verwijderen. Stel de zwarte filterhouder zo in dat u de Able Disk met de woorden naar boven in de houder kunt plaatsen. Vervolgens wilt u het zwarte rubber op de zuiger nat maken om een smering te creëren wanneer u uw laatste brouwsel uit drukt. De Aeropress had een afstudeermarkering van één tot vier en je wilt de plunjer naar net boven de vier markeringen duwen zodat je de juiste hoeveelheid water in de kamer kunt krijgen. Plaats de Aeropress daarna op een vlakke ondergrond met plunjer zijde naar beneden.

U moet nu een waterkoker van vers koel water hebben opgestart om te koken. Houd er rekening mee dat u het water wilt laten afkoelen van koken tot tussen de 200 en 203 graden Fahrenheit voor een optimale smaakafvoer.

Weeg 16,5 gram koffie af en maal iets fijner dan bij een automatische brouwer en giet hem in de Aeropress met behulp van de meegeleverde trechter. Het is belangrijk om de bodems in de kamer waterpas te stellen zodat je bij het gieten van je water

Het is leuk als je een reactie achterlaat: