Inventum MK350 Melkopschuimer review

  • december 3, 2018

Als echte Nederlanders zitten we natuurlijk standaard het liefste voor een dubbeltje op de eerste rij. En waarom zou dat bij melkopschuimers anders zijn?

En dus begon onze zoektocht naar een goedkope melkopschuimer die toch een drinkbaar schuim weet te produceren. En dat werd uiteindelijk de Inventum MK350 melkopschuimer.

Dit goedkope melkschuimbarrel ziet er van de buitenkant uit alsof hij bij een kringloopwinkel is weggehaald, maar diep van binnen schuilt er magie.

De magie van het overheerlijke melkschuim uit de Inventum melkopschuimer. 

inventum mk350 melkopschuimer wit
“Erg tevreden met deze melkopschuimer. Hij wordt een beetje warm, maar dat is logisch. Waterkokers hebben dat ook. “  Gerard - Groningen

Heet en niet zo degelijk

Voordat we daar aan beginnen, eerst maar het uiterlijk van de opschuimer. Daar valt namelijk het nodige over te zeggen. Blijkbaar wilden de ontwerpers van de Inventum toch ergens op bezuinigen.

Nu is Inventum een Nederlands bedrijf en wisten ze waarschijnlijk hoe het hier werkt. Dus werd de opschuimer spuuglelijk, maar wel steengoed. En dat alles tegen een lage prijs. Probeer maar eens een Nederlander te vinden die zo'n aanbod kan weerstaan. 

inventum melkopschuimer voet

De machine bestaat uit een onderstel van plastic en een kan van metaal. Dat laatste klinkt niet zo slecht, ware het niet dat het een enkelvoudige metalen kan is. Er is dus geen sprake van ook maar enige isolatie, wat leidt tot een superhete kan tijdens het opwarmen of opschuimen.

Houdt kleine kinderen zeker uit de buurt van de Inventum! Na afloop is er gelukkig een super stevig handvat van ehm… plastic. Pak je hem aan de onderkant (omdat je uit de buurt wilt blijven van die hete kan), dan buigt hij spontaan wat door. Oei! Geen optimale veiligheidsscore dus. 

Heerlijk vers melkschuim

Gelukkig verandert je gevoel van ongemak snel. Bij de meeste melkopschuimers moet je houdbare volle melk gebruiken om het beste melkopschuimer resultaat te bereiken.

Gebruik je verse melk, dan is het resultaat niet stevig genoeg. Dat heeft te maken met het vetpercentage van de melk. Hoe vetter het is, hoe makkelijker je hem op kunt schuimen. Het nadeel van houdbare melk is echter dat het spul is gehomogeniseerd. Dat is een proces om het extra lang houdbaar te maken.

Daar is zeker niets mis mee, maar het zorgt er wel voor dat de melk iets anders gaat smaken. Ben je een echte koffiefanaat, dan wil je het liefste verse volle melk. Maar daar heb je dan wel een dure machine voor nodig. Tenminste, dat zou je zeggen. Want wat schetst de verbazing... de Inventum maakt de houdbare volle melk veels te dik, maar maakt de verse volle melk precies goed.

Net zo goed schuim als duurdere modellen

inventum mk350 binnekant

Vervolgens keken we nog eens naar dit onooglijke koekblik van een melkopschuimer en probeerden het nog een keer. Het kon toch niet waar zijn?

Maar het was het wel. Deze goedkope melkopschuimer van 34 euro maakt schuim dat kan concurreren met een Krups of Illy. Alleen dan wel voor minder dan de helft van het geld.

Onze tip: stop hem na gebruik gewoon ver weg in een diepe kast en niemand heeft door dat je een goedkope melkopschuimer gebruikt. 

De Inventum MK350 is makkelijk te bedienen

Het voordeel van de twee knoppen is dat iedere idioot de Inventum kan bedienen. Je drukt op het knopje en je krijgt warme of opgeklopte warme melk. Het nadeel is dat je wel zelf moet gaan rekenen hoeveel opgeklopte melk je nodig hebt. Mits je het natuurlijk officieel wilt doen. Het is altijd fijn als er een optie op zit die precies weet hoeveel opgeklopte melk je nodig hebt voor een Cappuccino of een Latte Macchiatto.

Aan de andere kant ben je al snel geneigd om de Inventum deze kleine beperking te vergeven, zodra je het schuim proeft. De maximale 115 milliliter is in principe genoeg voor twee koppen koffie, mits ze niet groter zijn dan een Senseo formaat. 

Schoonmaken? dat is simpel bij de Inventum Melkopschuimer!

Na afloop van je koffiemomentje komt natuurlijk het minder fijne gedeelte: het schoonmaken. Gelukkig helpt de Inventum je wel een handje met de antikleeflaag aan de binnenkant van de kan. Die zorgt er voor dat je de melkresten makkelijk weg kunt spoelen.

Uiteraard moet je het schoonmaken alleen met zachte voorwerpen doen. De laag zit er dan wel, maar ga er niet vanuit dat hij een dagelijkse aanval met de schuurspons lang overleeft.

Melkschuim in minder dan twee minuten! 

Voor de rest blijven de voordelen van de Inventum zich aaneen rijgen, want ook de bereidingstijd is alleszins redelijk. Een goede melkopschuimer doet er minder dan twee minuten over om zijn schuim te bereiden, met een voorkeur voor anderhalve minuut of minder.

De Inventum doet het in 80 tot 100 seconden. Afhankelijk van de hoeveelheid melk. Dat is zeker een heel redelijke tijd voor een goedkoop apparaat.

Ook de temperatuur is ok. Een goede bak melkschuim heeft na bereiding een temperatuur van tussen de 60 en 70 graden. Bij de Inventum MK350 is dat precies 60 graden. Snel drinken dus, al blijft het schuim heus wel eventjes staan. 

inventum melkopschuimer bediening
"Voor de prijs een prima apparaat! Doet wat hij moet doen"  Petra - Eindhoven

Inventum MK350 Melkopschuimer Conclusie

Alles bij elkaar kun je zien waarom deze melkopschuimer zo weinig kost. Tegelijkertijd is dat geen enkele belemmering als je kijkt naar de kwaliteit van het melkschuim. Ga er voorzichtig mee om, pas op dat je jouw handen niet verbrand en stop er niet teveel melk in, dan gaat het allemaal goed. Een melkopschuimer met een gebruiksaanwijzing dus. Maar ook eentje met een heerlijk schuimende beloning, tegen een hele lage prijs. En daar valt weinig tegenin te brengen. 


4/5

Voordelen:
  • Enorm goede prijs kwaliteit
  • Online ervaring zijn goed
  • Goed melkschuim
Nadelen:
  • Ga er voorzichtig mee om

Het is leuk als je een reactie achterlaat: