Koffie Cadeau: 4 Cadeautips voor de Koffieliefhebber

  • december 1, 2018

Kerst en Sinterklaas zijn om de hoek en iedereen doet zijn best om leuke cadeaus voor dierbaren en vrienden te kopen.

Maar hoe kan je iemand die van koffie houdt verrassen? Eenvoudig, vergeet de zak koffiebonen en wees creatief!

Koffieamigo heeft een cadeaulijstje voor je samengesteld waar zeker een super cadeau voor de koffieliefhebber bij zit!

koffie cadeau geven

1. Koffieplant - Leukste koffie kerstcadeau!

Het ultieme originele cadeau voor een koffiehebber? Dat is natuurlijk een echte koffieplant. Koffieplanten kunnen prima binnen groeien en zijn niet mega duur. 

Oorspronkelijk komen koffieplanten uit zuidelijk Afrika en tropisch Azië, maar tegenwoordig groeit de plant over de hele wereld in warmere gebieden. De Arabica is de meest gebruikte plant voor koffiebonen: ongeveer 75-80%. Na het derde jaar begint de plant te bloeien. De bloemen produceren rode bessen, waarin twee zaden groeien: de koffiebonen. Verwacht niet dat je thuis kunt beginnen met het oogsten van koffie: deze plant is bijzonder leuk om naar te kijken.

Om het helemaal leuk en persoonlijk te maken schrijf je een briefje en hang je deze aan de plant. Bijvoorbeeld dit:

Hoe hou je de plant blij?

Plaats de koffieplant op een lichte plaats. Direct zonlicht is mogelijk. Houd de grond iets vochtig; laat de grond niet uitdrogen. Het is beter om regelmatig kleine hoeveelheden grond te besproeien dan veel tegelijk. Wil je de plant extra gelukkig maken? geef dan de koffieplant elke maand een beetje voeding.

2. Dubbelwandige (espresso) glazen

Je vraagt je wellicht af: "Koffie drink je toch uit een mok en niet uit een glas?". Dat is deels waar, alleen ik ben ook een koffieliefhebber en ik drink bijna elke dag koffie uit een dubbelwandig glas. Persoonlijk vind ik het fijner om uit een glas te drinken dan uit een mok, maar smaken verschillen. Scroll ook eens naar beneden en kijk naar de cover van het boek van Thuisbarista, wat zie je daar ;)?

Je kunt de dubbelwandige glazen tevens ook gebruiken voor thee en andere warme dranken, handig!

Wat is er zo fijn aan de dubbelwandige glazen? De buitenste laag van het glas wordt niet warm, daardoor kun je gemakkelijk het hele glas vastpakken terwijl je koffie of thee drinkt.

Wordt de koffie niet sneller koud in een dubbelwandig glas? Mensen hebben al snel de illusie dat de drankjes sneller koud worden omdat de glazen doorzichtig zijn, dit is niet zo. Sterker nog de glazen houden je drankje veel beter warm dan een mok omdat de lucht tussen de twee lagen glas voor extra isolatie zorgen! Net zoals een thermoskan of dubbelglas in je huis. 

Een ander pluspunt is dat de glazen er waanzinnig mooi uitzien, tenminste in mijn ogen dan.

3. Thuisbarista boek - informatief cadeau

Een ander leuk koffie cadeau is het thuisbarista boek. Een barista is een professionele koffiezetter.

Niet alleen in de horeca wordt het aanbod van koffie steeds rijker, veel thuisdrinkers kopen een espressomachine en gaan experimenteren met koffie.

Dit prachtige boek waarin barista Sander Schat duidelijke informatie geeft over de verschillende componenten die een goede koffie maken: kwaliteit van de bonen, branden, versheid, soort malen, doorlooptijd etc. En over de juiste koffieapparatuur.

Er wordt achtereenvolgens uitgelegd over espresso, ristretto, de techniek van het schuimen en verwarmen van melk, cappuccino, latte macchiatio en nog veel meer. Ook over het maken van filterkoffie, koffie uit een cafetaria en koude koffie. Alle informatie wordt ondersteund met duidelijke foto's, en het corrigeren van fouten (ook met foto's). ​

Dit boek is super informatief een heel praktisch! Ideaal cadeau voor de koffieliefhebber.

4. Luxe Cadeau: Espressomachine

Iemand echt verwennen deze feestdagen? Geef dan een espressomachine cadeau!

Dit is wel gelijk het meest prijzige in deze lijst, maar je maakt dan wel iemand enorm blij. Er zijn te veel verschillende koffiemachines om allemaal in dit artikel te benoemen. Neem daarom ook eens een kijkje in ons espressomachine kopen artikel, we hebben veel modellen getest en in dit artikel zetten we de beste op een rijtje voor verschillende budgetten. 

Jura E8 Productfoto

Conclusie

Dat is het dan, een aantal leuke koffie cadeaus. Hopelijk heb je genoeg inspiratie en ga je een koffieliefhebber erg blij maken met je toekomstige cadeau! We blijven deze lijst aanvullen met nog meer cadeau's aankomende weken. 

Het is leuk als je een reactie achterlaat: