Krups XL2000 Melkopschuimer Review

  • december 2, 2018

Je hebt melkopschuimers en je hebt machines die het opkloppen van melk tot kunst verheffen.

Of het melkschuim van de Krups XL2000 echt kunst waardig is, is natuurlijk afhankelijk van smaak.

Wat in ieder geval wel zeker is, is dat de Krups melkopschuimer alle beschikbare technologie inzet om het ideale melkschuim te produceren. Op zich ook heel logisch voor een Duits bedrijf dat al sinds 1848 bestaat.

Ook heel Duits is de prijs. Die is zonder meer het hoogste van alle beste melkopschuimers uit de test. Benieuwd naar de actuele prijs? Klik dan op de knoppen beneden.

Biedt deze Duitse wondermachine inderdaad een melkschuim dat die van zijn concurrenten in alle opzichten overtreft? Of is het misschien toch beter om een wat goedkopere machine te kopen?
 

krups melkopschuimer voorkant
“Ik ben erg blij met mn nieuwe melkopschuimer van Krups. Hij doet alles wat van hem verwacht wordt, hij maakt echt super melkschuim!“  Anna - Heerlen

Strak en praktisch design

Bij de Krups vallen direct een aantal dingen op. Het eerste is het gelikte design van de melkopschuimer.

De hele behuizing is gemaakt van roestvrij staal (rvs).

Daar kun je kort over zijn: rvs is zonder meer het allerbeste materiaal dat je kunt gebruiken voor een melkopschuimer.

Het houdt de warmte goed vast en is tegelijkertijd zo degelijk dat het jarenlang meegaat. Ook het roestvrije is natuurlijk van belang. In melkschuim wil je geen roest hebben. Dat is duidelijk. 

Krups XL2000

De geheime melkopschuimmethode uit Duitsland

Één-nul dus voor de Duitser, hoog tijd om eens verder te kijken naar het inwendige van de machine. Op de verpakking valt al snel een zeer Engelse term op: "gepatenteerde Milk Frothing Control". Blijkbaar is het tegenwoordig mogelijk om het opschuimen van melk te patenteren. Of in ieder geval de manier die Krups gebruikt.

Hebben de Duitsers dan misschien iets heel bijzonders ontdekt? Een revolutionaire manier om melk zo perfect op te schuimen dat je nooit meer iets anders wilt? In een gelikte video klappen de makers uit de school en laten ze zien hoe hun wonderlijke melkopschuimmethode in de praktijk werkt.
 

Gebruiksgemak van de Krups melkopschuimer

melkschuim krups xl2000

Het begin is heel simpel. Je stopt melk in de kan. 150 milliliter voor een cappuccino en 200 voor een Latte Macchiato. 300 is ook mogelijk, als je melk wilt opschuimen voor een ander doel.

Bijvoorbeeld voor chocolademelk of voor als je het Duitse schuim zo overheerlijk vindt dat je het de hele dag wel wilt oplepelen. Om het makkelijk te maken staan er binnen in de kan drie inhoudsstrepen.

Zo weet je precies wanneer je moet stoppen met het naar binnen gieten van melk. Vervolgens kun je op één van de bijbehorende drie knoppen drukken. 

Melk opschuimen in drie stappen

Daarna begint de magie. Eerst wordt de melk opgewarmd tot het de ideale temperatuur heeft bereikt. Helaas weten we niet hoeveel dat is (misschien is dat het geheim?).

Daarna begint het echte werk. Binnen in de kan zit een gek soort wit molentje dat blijkbaar als een wilde gek de melk begint te schuimen. Is dat eenmaal gebeurt, dan is het nog afgelopen. Als geheime derde optie wordt de melk ook nog eens ‘gestabiliseerd’. Hoe dat werkt mag Joost weten. Ook dat zal wel onderdeel zijn van de geheime Duitse melkklopmethode. 

Nooit meer iets anders

Na afloop kun je simpelweg het deksel van de kan halen. Je kunt de kan zelfstandig uitnemen en direct schenken. Het werkt allemaal heel makkelijk en toegegeven, het resultaat mag er zeker zijn.

Sterker nog, vrijwel iedere melkschuimfanaat die de Krups heeft gekocht is er lyrisch over en wil eigenlijk nooit meer iets anders.

Makkelijk schoon te maken

Ook het schoonmaken van de Krups is super simpel. Je kunt de roestvrije kan gewoon afspoelen onder de kraan. Bovendien zit er een speciaal laagje aan de binnenkant die er voor zorgt dat de melk niet gaat plakken.

Ook aan de veiligheid is gedacht. Mocht je ineens een dringend telefoontje krijgen tijdens het melk opschuimen en vergeet je daarna volledig dat je Krups in volle actie bezig is, dan schakelt het apparaat vanzelf uit voordat de melk gaat overkoken. Ook het witte molentje dat zorgt voor het opschuimen van de melk is los afneembaar en kan zo makkelijk worden schoon gemaakt. Het beste spoel je de kan even af na gebruik, waarna hij weer klaar is voor de volgende ronde.

Is de Krups werkelijk het einde? 

Je kunt je nu afvragen of de Krups misschien de ideale machine is. Zo'n fantastisch stuk Duits techniek die eeuwig meegaat en de ene na de andere fantastische bak met melkschuim produceert!

Misschien moet je maar gewoon stoppen met lezen en direct de eerste de beste webshop opzoeken om de beste deal te vinden. Misschien ja. Maar misschien toch ook niet. Want helaas kleven er ook twee vervelende nadelen aan de Duitser.

Een XL2000 Prijs

De eerste is misschien nog wel overkomelijk. Dat is de prijs. Met ruim tachtig euro is de Krups ruim twee keer zo duur als de goedkoopste melkopschuimer uit deze test.

Is het echt de moeite waard om zoveel geld te investeren in een apparaat dat jouw melk tot perfectie klopt? Het antwoord hangt zonder meer af van je budget en je koffieverbruik.

Een echte liefhebber zal zonder meer voor de Krups XL2000 willen gaan, dat is inmiddels wel duidelijk.

Krups binnekant
"Ik heb voorheen een paar keer een “goedkoop” espresso apparaat gekocht en nu maar eens voor de zekerheid van Jura gegaan. Geen enkel moment spijt. Mooi Design en goede koffie. Wat mij betreft een aanrader!"         Sara - Venlo

Verslaafd aan de Krups XL2000

krups koffie

Het financiële drama houdt hier echter niet bij op. De meest genoemde klacht over de Krups is bijzonder genoeg dat hij bij dagelijks gebruik niet langer dan twee jaar meegaan.

Daarna begint de elektronica op te spelen, of ontstaan er andere fouten waardoor het Duitse wondersysteem als een kaartenhuis in elkaar zakt. Niet zo heel Duits zou je zeggen, maar wel een hele slimme verkoopmethode. Want blijkbaar is zelfs dit voor de echte melkschuimmaniak nog niet voldoende om een andere machine te kopen.

Verschillende mensen zijn in die twee jaar zo gehecht geraakt aan de Krups dat ze gewoon weer een nieuwe kopen, of zelfs een derde. Blijkbaar doet deze Duitse machine meer met je melk dan het alleen maar opkloppen. Met deze Krups moet je oppassen, want voordat je het weet ben je verslaafd en wil je nooit meer iets anders. 

Krups XL2000 Melkopschuimer Conclusie

De Krups melkopschuimer doet wat hij moet doen: Gemakkelijk perfecte melkschuim maken. De Krups XL2000 kan melkschuim maken speciaal voor 3 verschillende drankjes, de meeste melkopschuimers kunnen dit niet. Hij is wel aan de dure kant maar je doet zeker geen miskoop!


5/5

Voordelen:
  • Drie standen voor Cappuccino, Late Macchiato en warme melk.
  • Slaat automatisch af
  • Anti-kleeflaag
  • Perfect melkschuim
Nadelen:
  • Prijzig

Het is leuk als je een reactie achterlaat: