Magimix Nespresso, Lees Dit Voor Je Aankoop!

  • juni 2, 2019

Nespresso is van Nestlé en heeft in totaal zo’n 70 patenten als het gaat om de cupmachines. Ze zijn heel nauwkeurig wie de Nespresso machines mogen maken en Magimix is één van de gelukkige daarvan. Er zijn een hoop Magimix Nespresso apparaten op de markt en wij van Koffieamigo helpen je een bewuste koop te maken bij je Nespresso apparaat

magimix koffie nespresso

Hoe werken Magimix Nespresso machines? 

Magimix Nespresso apparaten werken net zoals alle andere Nespresso Machines. Ze gebruiken een koffiecup van Nespresso of een ander merk, perforeren er gaten in en spuiten er heet water onder druk doorheen.

De hoge druk is belangrijk, hierdoor krijgt het hete water veel aroma’s mee van de gemalen koffiebonen.

Wanneer de koffie klaar is komen de gebruikte koffiecups in een opvangbakje die leegt wanneer hij vol is.  

Nespresso CiTiz

Nespresso Magimix apparaten vergelijken

NaamKopgrootteWarmtijdGrootte (B*H*D)MelkPrijsklasse
InissiaEspresso & Lungo
25 sec.19cm*32cm*34cmGeen
EssenzaEspresso & Lungo
25 sec.9cm*21cm*33cmGeen
Prodigio Ristretto, Espresso & Lungo
25 sec.12cm*40cm*22cmGeen€€
Expert & Milk Ristretto, Espresso & Lungo & Americano
25sec.39cm*29cm*22cmAeroccino€€€
PixieEspresso & Lungo
25sec.11cm*24cm*33cmGeen
U PureRistretto, Espresso & Lungo
25sec.12cm*25cm*37cmGeen
CiTizEspresso & Lungo
25sec.22cm*28cm*37cm
Geen€€
CiTiz & MilkEspresso & Lungo
25sec.22cm*28cm*37cmAeroccino€€

Waar moet je op letten bij het kopen?

Het verschil in prijs tussen de Magimix Nespresso machines zit hem in de volgende dingen:

Kopgrootte

De instap Magimix Nespresso apparaten zetten vaak twee verschillende soorten koffie namelijk Espresso (40ml) & Lungo (110ml). Wil je liever meer keuze dan moet je helaas wat meer betalen. De duurdere modellen zetten ook Ristretto (25ml) of Americano (150ml). 

Melkopschuimer

Hou jij van een lekkere Cappuccino of een Latte Macchiato? Hou er dan rekening mee dat de goedkope modellen alleen koffie zetten en geen melkopschuimen! Is koffie met melk een must voor jou? Dan kan je de volgende drie dingen doen:

  1. Een Nespresso Magimix apparaat en een aparte Nespresso melkopschuimer kopen. Het voordeel hiervan is dat je zelf kan kiezen welke melkopschuimer je koopt, we hebben een goed artikel op onze website met alles wat je moet weten over melkopschuimers.
  2. Een Magimix Nespresso machine kopen inclusief Aeroccino melkopschuimer. Plak simpelweg “& Milk” achter de machine die je wil kopen en je vindt vaak één machine inclusief Nespresso Melkopschuimer, bijvoorbeeld CiTiz & Milk. Je betaald ongeveer 50euro extra.
  3. Volautomatisch melksysteem. De super luxe modellen hebben een automatisch melksysteem, dit betekent eigenlijk dat je met één druk op de knop bijvoorbeeld een cappuccino zet. Wanneer je voor optie 1 of 2 gaat moet je zelf de melkopschuimer aanzetten en schoonmaken, bij de volautomatische modellen heb een simpel melkreservoir die je vult en de machine doet de rest. Dit melkreservoir kun je na gebruik afwassen in de afwasmachine. Heb je nog een beetje melk over? Dan zet je dit melkreservoir gewoon in de koelkast.

Design & behuizing

Dit spreekt voor zich. Apparaten zoals de Expert & Milk hebben een mooie behuizing en afwerking van aluminium, dit aluminium is dan ook echt aluminium en geen kunststof. Hier betaal je wat extra voor, maar dan heb je wel een kunstwerk in je keuken staan!


Extra Functies

Tegenwoordig gaat alles via het internet, dus Magimix dacht: “Waarom onze koffiemachines niet?” Sommige apparaten zoals de Expert of Prodigio kun je met de Nespresso app bedienen. Via deze app kun je ook nieuwe cups bestellen en hij houdt bij hoeveel je er nog in huis hebt. 

Magimix Inissia M105 - Beste goedkope keuze

Het mooie van Nespresso koffie is is dat de koffie vrijwel hetzelfde smaakt bij elke machine. Bij de Magimix Inissia is dit niet anders. 

Dit apparaat is niets voor niets één van de best verkochte Nespresso apparaten op de markt. Met het compacte ontwerp is het een goede toevoeging voor de moderne keuken. 

De mogelijkheden zijn beperkt bij dit apparaat zo kun je alleen maar een Espresso of Lungo zetten en een melkopschuimer zit er ook niet bij, deze moet je apart kopen. 

Kortom is dit een prima apparaat voor een geweldige prijs. Wil je meer weten over dit apparaat? Lees dan onze Magimix Inissia M105 review

Nespresso Apparaat Inissia

Magimix Expert & Milk - Beste keuze

Ben jij een persoon die voor het beste gaat? Kies dan voor deze machine. 

Deze Magimix heeft alles wat je wil. Hij heeft een melkopschuimer en kunt hem zelfs via je telefoon bedienen. 

Dat is niet alles want wat dit apparaat echt uniek maakt zijn alle instelmogelijkheden. De meeste apparaten maken alleen Espresso (40ml) & Lungo (110ml). Maar dit Nespresso wonder maakt ook nog eens Ristretto (25ml), Americano (150ml) & heet water!

En om het het helemaal af te maken kan ook nog eens de temperatuur instellen van je koffie. Tevens heeft dit apparaat ook een melkopschuimer die je op een ingebouwd platform neerzet. 

De afwerking van dit apparaat is ook om u tegen te zeggen, de draairingen en accenten zijn namelijk van echt aluminium. Benieuwd naar de actuele prijs? Klik dan op de onderstaande knoppen!

Magimix Expert & Milk

Het is leuk als je een reactie achterlaat: