Mocha Frappuccino Maken

  • november 10, 2017

Starbucks Mocha Frappuccino is mijn go-to Frapp. Je krijgt de boost van de koffie en tegelijkertijd bevredigt je je suikerwens met de chocolade. Zoals veel mensen maakt Starbucks deel uit van mijn dagelijkse routine. s Morgens ga ik voor een hoge Flat White om me wakker te maken en dan krijg ik op verjaardagen en speciale gelegenheden een Frappuccino. De reden dat ik ze voor deze tijden reserveer is omdat ze zwaar kunnen zijn aan de calorische kant. Nu ben ik er zeker van dat je me inmiddels voldoende goed kent om te weten dat ik geen calorieteller ben, maar na een paar regelmatige bezoeken aan Starbucks beginnen die calorieën bij elkaar op te tellen.

Wat is voor ons de voor de hand liggende oplossing? We maken onze eigen van nul af dat is wat! Naar mijn mening smaakt mijn Frappuccino’s net als het echte, maar zonder de pompen van stroop en kunstmatige smaken. We gaan hier natuurlijk allemaal, zodat we er meer van kunnen genieten en er minder voor hoeven te betalen. Onze taille lijnen dat is, om nog maar te zwijgen van onze portemonnees.

Fun factoïde, Starbucks Mocha Frappuccino is hun 3e meest populaire Frappuccino smaak EN Frappuccino’s eigenlijk 20% van Starbucks totale koffieverkoop. Gek, weet ik. Ik vraag me af hoeveel % van die verkopen is mijn aankoop?

Aanpasbaar frappuccino recept

Zoals veel van mijn recepten zijn deze aanpasbaar. Als u niet van aardbeien houdt, gebruik dan frambozen. Als u geen zuivel eet, gebruik dan zuivelvrije melk zoals amandel of soja. Er zijn echt geen strenge regels waaraan je moet voldoen als het gaat om deze dranken. En op die noot, bedenk je eigen smaken, er wordt niets geschreven in steen, maak creatief.

Een andere Frappuccino maken? We hebben nog 2 lekkere recpeten, klik op de link!

Ingrediënten
10 ijsblokjes
1 beker (8oz/240 ml) volle vettige melk
1 theelepel vanille-extract
3 eetlepel poedersuikerpoeder
3 eetlepel Chocoladesaus
¼ kopje (2oz/60ml) sterke koffie

Instructies
Meng ijs, melk, suiker, vanille en gekoelde gebrouwen koffie
chocoladesaus toevoegen

Het is leuk als je een reactie achterlaat: