Nespresso Melkopschuimer Kopen

  • juni 2, 2019

Dus.. Je bent opzoek naar een Nespresso melkopschuimer, op Koffieamigo zit je goed!

Eerst was er de Nederlandse Senseo die ons verbaasde met koffiepads en watergeperste koffie. Maar toen kwam al snel de Nespresso. Ook zo'n wonderbaarlijke koffiepadmachine, maar dan met cups in plaats van pads.

Als je puur kijkt naar het imago dan is het duidelijk dat de Nespresso wat hoger staat aangeschreven, wat vervolgens weer wordt gecompenseerd door de hogere prijs voor zowel de machine als de cups.

Veel mensen die beginnen aan een Nespresso apparaat willen nooit meer iets anders. Dit is echt een machine voor de echte koffieliefhebber die het bovendien leuk vindt om iedere dag een andere smaak koffie uit te proberen.

melkschuim

En om het bakje genot helemaal af te maken is het uiteraard heel fijn om ook een bijpassende Nespresso melkopschuimer te kopen.

Maar ja, waar koop je zo'n ding? Wij hebben drie veelbelovende Nespresso melkopschuimers voor je getest. Lees snel verder voor het resultaat en de conclusie!

Top 3 Nespresso Melkopschuimers:

Melkopschuimernaam

Best voor

1. Krups XL2000

Beste melkschuim kwaliteit 

2. Illy Melkopschuimer

Meest stijlvolle melkopschuimer

3. Inventum MK350

Goedkope Nespresso melkopschuimer

1. Krups XL2000 - Beste Melkschuim

Ben je op zoek naar een melkopschuimer van topkwaliteit? Dan is de Krups XL2000 wellicht wat voor jou.

Dit Duitse melkwonder maakt gebruikt van een gepatenteerde, nogal geheime methode om hun melkschuim tot perfectie te verheffen.

Daarnaast scoort de Krups ook qua design en gebruiksvriendelijkheid bijzonder hoog. Je kunt simpelweg kiezen uit drie opties: Cappuccino, Latte Macchiatto en een volle beker met melkschuim.

In de kan staat duidelijk met maatstrepen aangegeven tot waar je de kan met melk moet vullen. De behuizing van de Krups is gemaakt van roestvrij staal.

Dat is niet alleen bijzonder degelijk, maar ziet er ook nog eens mooi uit.

Krups XL2000

Drie Stappen

De bereiding van het Duitse melkschuim gaat in drie stappen. Eerst wordt de melk op temperatuur gebracht. Daarna is het de beurt aan het kleine witte molentje onderin de kan. Die gaat vervolgens het melk opschuimen.

Stap drie is wellicht het meest interessant. Dan wordt het melkschuim namelijk op geheime wijze gestabiliseerd. Hoe dat gebeurd is onduidelijk, maar het resultaat mag er zeker zijn. Het melkschuim van de Krups XL2000 is verslavend lekker.


Prijzig

Voor sommige gebruikers is het zelfs zo lekker, dat ze de aanzienlijke minpunten van de Krups op de koop toe nemen (in de letterlijke zin van het woord). De Krups is vrij prijzig (klik op de knoppen hieronder voor actuele prijs). Daar houdt het echter nog niet mee op..

De melkopschuimer heeft namelijk ook de eigenaardige gewoonte om bij sommige gebruikers na een aantal  jaar van dagelijks gebruik spontaan de geest te geven. De krups heeft echter wel een goede garantie periode van 2 jaar. Als je ondanks dat vervolgens gewoon weer een nieuwe Krups gaat kopen, dan moet het melkschuim toch wel van hemelse kwaliteit zijn. Klik heer voor meer informatie over de Krups melkopschuimer, we hebben een volledige review geschreven. 


“Goed, romig melkschuim in korte tijd. Er is echter toch 1 nadeel: Je raakt zo gewend aan het super lekkere melkschuim, dat als je ergens een terrasje pakt en je denkt; ik wil een lekkere Latte Macchiato, dan is die eigenlijk bijna nooit zo lekker als je die thuis zet met deze melkopschuimer.“  Franka - Zwolle

2. Illy 20709 – Beste stijlvolle Nespresso melkopschuimer

Op het moment dat je de Illy 20709 uit de verpakking haalt straalt het roestvrijstalen uiterlijk je als het ware tegemoet.

De Illy is een parel voor iedere moderne keuken en zorgt ook nog eens voor een goede kwaliteit melkschuim. Het meest opvallende is het design van deze melkopschuimer.

De meeste opschuimers hebben namelijk een kan die je in de behuizing plaatst. Bij de Illy gaat dit anders. Deze werkt met een voet, waar je de kan in kunt steken.

De motor in de voet zorgt ervoor dat de melk via inductie wordt opgewarmd en drijft ook het roermechanisme aan. Een ideale oplossing, want op deze manier kan de elektronica nooit nat worden.

En de kan, die stop je gewoon in de vaatwasser.

Illy 20709

Gebruiksvriendelijk

Ook als het gaat om gebruiksvriendelijkheid scoort de Illy hoge ogen. Je kunt gebruik maken van drie knopjes op de voet. Daarmee kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Cappuccino, of een Latte Macchiato. Maar je kunt er ook voor kiezen om de melk wel of niet warm te kloppen.

Koud melkschuim is namelijk erg lekker bij een ijskoffie en de Illy maakt ook dat mogelijk. Ook als het gaat om veiligheid is er bij de Illy niets te klagen. Hij beschikt over twee automatische schakelaars. Eentje voor als de melk dreigt over te koken, terwijl een andere de machine uitzet bij gevaar van droogkoken. 

Onbetrouwbaar?

Illy 20709 melkopschuimer

Helaas zit er ook een minpunt aan de Illy. Helemaal betrouwbaar is het apparaat niet. Sommige gebruikers zijn lyrisch over hun aankoop, terwijl anderen de Illy met een nors commentaar weer richting het depot retour sturen.

Bijvoorbeeld omdat het melkschuim niet op kwaliteit is, het roermechanisme niet goed werkt, of omdat de elektronica hapert.

De kans is groot dat jouw Illy het prima doet, maar een 100% procent goed werkend apparaat is blijkbaar niet te garanderen. Tot slot is ook de prijs wat aan de hoge kant. Alles weten over de Illy melkopschuimer? Klik op de link om onze review te lezen!

“Stevig en lobbig melkschuim met een goede temperatuur. Ik vind hem mooi en hij is van RVS en kan dus in de vaatwasser, daar ging het mij om “  Paul - Arnhem

3. Inventum MK350 - Beste goedkope melkopschuimer

Is het mogelijk om voor weinig geld toch een goede melkopschuimer te kopen? De Inventum MK350 bewijst dat het kan.

Ondanks het weinig geruststellende design, kun je met dit melkschuimwonder zeer goede melkschuim maken voor een overheerlijke Cappucciono of Latte Macchiatto.

Het opschuimen werkt zelfs zo goed, dat je het beste voor verse volle melk kunt kiezen bij de Inventum.

Het melkschuim is precies op temperatuur en heeft een volle, stevige structuur.


mk350 melkopschuimer

Paar minpunten

Wel is het belangrijk dat je de Inventum wel eerst even rustig uitprobeert. Hij heeft namelijk een aantal haken en ogen waarmee je moet leren omgaan.

Om te beginnen moet je de metalen kan tijdens het opwarmen zeker niet aanraken! Die is namelijk enkelwandig waardoor er totaal geen isolatie is en de kan erg heet wordt. Heel energiezuinig is de Inventum daarbij ook niet echt.

Het onderstel waar de kan op staat is gemaakt van plastic en ziet er ook niet heel degelijk uit. Is de melk klaar, pas dan op met het eveneens plastic handvat. Pak hem niet te ver van onderen, anders buigt deze spontaan door onder het gewicht van de kan met melk. Gelukkig maakt de kwaliteit van het melkschuim dus weer veel goed en dat is toch het belangrijkste waar je een melkopschuimer op afrekent.

mk350

Gebruiksvriendelijk

Ook qua gebruiksvriendelijkheid is de Inventum MK350 in orde. Je kunt kiezen voor opwarmen of opschuimen. Let er wel goed op dat je niet teveel melk in de kan stopt, anders loop je risico dat de Inventum overkookt.

Na afloop is de kan makkelijk onder de kraan af te spoelen.

Met een apparaat van deze prijs is deze Nespresso melkopschuimer een koopje voor iedereen die tegen weinig geld goed melkschuim wilt hebben.

Wil je meer informatie over de Inventum melkopschuimer? Klik op de link en lees onze volledige review!

“Ik ben heel tevreden met deze melkopschuimer! Met verse volle melk maak ik hier thuis heerlijke cappuccino's mee! Ik heb de Inventum aangeraden aan een vriendin en ook zij is er blij mee.“  Lydia - Zevenaar

Conclusie Nespresso melkopschuimer kopenGa je voor stijl, kwaliteit of de beste goedkope optie? Bij het kopen van Nespresso melkopschuimers valt duidelijk iets te kiezen. Naar onze mening kun je het beste kiezen voor de Inventum MK350.

Als je puur kijkt naar de prijs in combinatie met de kwaliteit van het melkschuim, dan is deze machine zonder meer de beste keuze. Het melkschuim is zeer goed van kwaliteit en de prijs is het laagst van alle geteste machines.

Wil je echter een goede melkopschuimer wil hebben die mooi staat op het aanrecht, dan zijn zowel de Krups als de Illy uitstekende keuzes. Het voordeel van de Krups is daarbij dat hij van deze drie ook de beste kwaliteit melkschuim maakt. Het nadeel is dat hij wel meer dan twee keer zo duur is als de Inventum. Hopelijk hebben we je voldoende geïnformeerd zodat je straks een Nespresso melkopschuimer kan kopen!

​ 

Het is leuk als je een reactie achterlaat: